INHOUD - Hoe zorgen we voor een duidelijke leerlijn tussen wiskunde en wetenschappen? 

De uitwerking van onze leeroplossingen voor wetenschappen is afgestemd op onze leeroplossingen  wiskunde (Delta). 

  • We zorgen er in de mate van het mogelijke voor dat leerlingen de wiskundige concepten aanleren in Delta en vervolgens leren toepassen in de leeroplossingen wetenschappen WACO en WEZO (bv. exponentieel verval en radioactiviteit in thema kernfysica).  
  • We zorgen er verder voor dat de instructie van bepaalde onderwerpen op dezelfde manier gebeurt (bv. omvormen van formules) en dat de symbolen en notaties binnen alle STEM-leeroplossingen op elkaar afgestemd zijn. 
  • In de lay-out zorgen we ook voor gelijkvormigheid, zodat voor leerlingen de structuur van hun STEM-vakken gelijkloopt. We werken bijvoorbeeld met dezelfde iconen voor differentiatie en met dezelfde kleur voor de vastzetkaders en leren leren. Zo is het voor de leerling steeds duidelijk, ongeacht welke STEM-leeroplossing, wat hij moet kennen en kunnen.
  • De STEM-leeroplossingen kiezen ook de kaart van het activerend leerboek voor de doorstroomrichtingen en stimuleren in een leerwerkboek het wiskundig noteren bij de richtingen uit de dubbele finaliteit.

Gerelateerde artikelen

ALGEMEEN - Wat is een blended leeroplossing? ALGEMEEN - Waarom zou ik voor de 3de graad kiezen voor een nieuwe leeroplossing van Plantyn?DOELGROEP - Voor welke richtingen is WACO geschikt?AANBOD - Wat is de uitgavevorm van WACO voor de 3de graad? AANBOD - Waarin verschilt het aanbod van WACO voor de 3de graad t.o.v. dat van de 2de graad? AANBOD - Waaruit bestaat het aanbod voor evaluatie? AANBOD - Wordt er een jaarplan voorzien bij WACO?  INHOUD - Op welke doelen is WACO afgestemd? INHOUD - Wat vinden leerlingen in het vademecum?  INHOUD - Hoe worden de STEM-doelstellingen gerealiseerd in WACO? INHOUD - Zijn er voldoende oefenkansen voorzien in WACO op verschillende niveaus?  INHOUD - Hoe houdt WACO rekening met de voorkennis uit de voorgaande jaren?   SCOODLE - Waaruit bestaat het digitaal aanbod van WACO?