Home   Secundair onderwijs     Maatschappelijke, Economische en Artistieke Vorming

Ontdek onze methode voor Maatschappelijke, Economische en Artistieke Vorming

MEAV, het nieuwe vak in de tweede graad, omvat een maatschappelijke, een financieel-economische en een artistiek-creatieve component.

resource-not-found

De kern van de methode

PIT

 • 1

  Een flexibel aanbod

  De modules van PIT ondersteunen jou om op een haalbare manier alle doelen uit de drie componenten evenwaardig aan bod te laten komen, eender welke organisatievorm je kiest.

 • 2

  Kritische burgers met pit

  Via gevarieerde opdrachten en projecten, binnen een duidelijke structuur en hedendaagse contexten, krijgen je leerlingen alles mee wat ze nodig hebben om kritische burgers met PIT te worden, met oog voor burgerzin, duurzaamheid en creativiteit.​

 • 3

  Brede differentiatie en evaluatie

  Iedere leerling is anders, maar uitgangspunt is dat in elk van hen pit zit. Met onze methode reiken we jou de nodige ondersteuning aan om dat maximaal naar boven te halen.

 • Digitaal leerplatform

  Scoor met Scoodle

  Scoodle is de digitale totaaloplossing van Plantyn, waar de leerkracht en de leerling centraal staan.

  Ontdek alles over Scoodle

  Voorbereiden, inoefenen en evalueren

  Volg leerlingen makkelijk op en stuur bij op basis van een eigen selectie beschikbare opdrachten. Geef je een opdracht aan een leerling, een klas, een deel van een klas …? Dan kan je de resultaten daarvan doorsturen naar Skore.

  Digitaal leerkrachtenmateriaal

  Met het leerkrachtenmateriaal ondersteunen we je zowel inhoudelijk (e-book/bordboek,handleiding, evaluatiemateriaal, ondersteunend materiaal …) als praktisch-organisatorisch (jaarplan en koppeling met de leerplandoelen).

  Materiaal automatisch zichtbaar

  Je leerling hoeft geen lesmateriaal meer te activeren. Nodig hem/haar uit in je Scoodle-klas en al het digitale materiaal van de leeroplossing staat automatisch klaar.

  Vragen & contact

  Heb je een vraag? We helpen je graag!

  resource-not-found

  Bezoek onze contactpagina.

  Hier vind je antwoorden op al jouw vragen en een overzicht van de regioverantwoordelijken.

  Contacteer ons