Home   Lager onderwijs     Frans

Ontdek onze methodes voor Frans

Leer Frans met Plantyn! Ontdek duidelijke focusdoelen en gedifferentieerde lessen. Verbeter vaardigheden met interactieve materialen en boeiende activiteiten. Ça marche!

resource-not-found

5de en 6de leerjaar

Casse-cou

 • 1

  Duidelijke focusdoelen

  Elke les focust op een beperkt aantal lesdoelen, afgebakend binnen een thema (bv. de familie, het weer ...). Leerkracht en leerling weten perfect wat ze die les gaan leren.

 • 2

  Geïntegreerd meersporenbeleid

  Alle oefeningen worden op drie niveaus aangeboden en wekelijks is er een gedifferentieerde herhalingsles. Ook de evaluatie is beschikbaar op drie niveaus.

 • 3

  Interactieve chatbot met natuurlijke stem

  Leerlingen kunnen op eigen tempo (thuis of in de klas) dialogen inoefenen op drie niveaus. Ideaal om de spreekdurf en spreekvaardigheid te stimuleren.

 • resource-not-found

  3de kleuterklas, 1ste leerjaar en 2de leerjaar

  Mini Maxine

 • 1

  Flexibele thema's met vaste structuur

  De thema's van Mini Maxine kan je flexibel inzetten zodat je Franse momentjes kan integreren in je lessen. Elk thema heeft een vaste structuur: herhalen - herkennen - actief gebruiken. Het doel is om Frans aan te leren zoals een moedertaal.

 • 2

  Speelse activiteiten voor taalinitiatie Frans

  We nemen leerlingen mee op een boeiende tocht waarbij plezier in en met het Frans centraal staat. De thema's spreken de leerlingen aan waardoor Mini Maxine makkelijk geïntegreerd kan worden in je eigen lessen.

 • 3

  Ruime ondersteuning voor de leerkracht

  Voldoende visuele en audiovisuele ondersteuning voor de leerkracht. Per thema zijn er acht uitgewerkte didactische fiches. Alles wat de leerkracht moet zeggen in het Frans, staat duidelijk uitgeschreven.

 • resource-not-found

  3de en 4de leerjaar

  Mini Max

 • 1

  Flexibele thema's met vaste structuur

  De thema's van Mini Max kan je flexibel inzetten zodat je Franse momentjes kan integreren in je lessen. Elk thema heeft een vaste structuur: herhalen - herkennen - actief gebruiken. Het doel is om Frans aan te leren zoals een moedertaal.

 • 2

  Speelse en communicatieve taallessen Frans

  De leerstof wordt aangebracht aan de hand van laagdrempelige en ludieke activiteiten zodat leerlingen gemotiveerd Frans kunnen leerlingen in een veilige en positieve klassfeer.

 • 3

  Ruime ondersteuning voor de leerkracht

  Voldoende visuele en audiovisuele ondersteuning voor de leerkracht. Per thema zijn er acht uitgewerkte didactische fiches. Alles wat de leerkracht moet zeggen in het Frans, staat duidelijk uitgeschreven.

 • Nog meer Frans

  Bestel ook

  resource-not-found

  5de en 6de leerjaar

  FrancoFan

  Methode Frans voor het 5de en 6de leerjaar. Leerling- en leerkrachtenmateriaal is beschikbaar.

  Digitale totaaloplossing voor het lager onderwijs

  Scoor met Scoodle

  Scoodle is de digitale totaaloplossing van Plantyn, waar de leerkracht en de leerling centraal staan.

  Ontdek alles over Scoodle

  Digitaal lesmateriaal

  Scoodle is jouw digitale boekentas! Je vindt hier al je digitaal lesmateriaal zoals bordboeken, handleidingen, kopieerbladen ... en veel meer!

  Agenda met lesfiches

  De lesfiches zijn automatisch gekoppeld aan de leerplandoelen van jouw net (ZILL, GO! en OVSG) en zijn makkelijk aanpasbaar en aan te vullen met eigen materiaal.

  Schoolzorgsysteem

  Met Scoodle Track krijg je toegang tot de modules agenda, zorg, rapporten en communicatie. Ideaal om een beter inzicht te krijgen in de evolutie van jouw klas.

  Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  Wil je op de hoogte blijven over ons lesmateriaal? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Schrijf je in

  Jouw regioverantwoordelijke

  Heb je een vraag? We helpen je graag!

  resource-not-found

  Contacteer jouw regioverantwoordelijke

  Jouw regioverantwoordelijke staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden over ons lesmateriaal voor het basisonderwijs.

  Contacteer je regioverantwoordelijke