Home   Secundair onderwijs   Wiskunde     Delta

Secundair Onderwijs

Delta

Wiskunde op maat van je leerlingen

2de en 3de graad doorstroomfinaliteit en dubbele finaliteit

icon Blended aanpak op maat
icon Differentiatie doorheen het leerproces
icon STEM-leerlijn
resource-not-found

Troeven

Delta 3e graad

Delta biedt voor de dubbele finaliteit een leerwerkboek en in de doorstroomrichtingen een leerboek. Voor beiden wordt een complementair digitaal luik voorzien.

Doorblader de methodefolder

Blended aanpak op maat van elke doelgroep

We kiezen voor leerwerkboeken in de dubbele finaliteit. In de doorstroomfinaliteit bieden we leerboeken aan. Uit een grootschalig onderzoek blijkt dat informatie op papier studeren voor meer tekstbegrip zorgt. Naast de uitgaven op papier is er complementair digitaal aanbod aan lesmateriaal voorzien. Digitaal materiaal helpt om efficiënt en effectief te oefenen op het juiste niveau wat het leersucces bij je leerlingen vergroot.

Differentiatie doorheen het leerproces

Onze blended leeroplossingen bouwen differentiatie in op verschillende momenten, zowel op papier als digitaal. Het activeren van de voorkennis doen leerlingen op hun eigen niveau en in de trainingsfase voorzien we oefeningen op drie niveaus. Zo krijgt elke leerling voldoende oefenkansen

STEM-leerlijn

Er wordt extra aandacht besteed aan de logische ordening van inhouden in functie van de STEM-vakken. Leerlingen leren wiskundige concepten om ze vervolgens toe te passen in de wetenschapsvakken. Daarnaast worden uniforme notaties, symbolen, definities en werkwijzen gehanteerd in al onze STEM-leeroplossingen.

resource-not-found

Inhoud 3de graad

Het blended aanbod voor Delta in de derde graad bestaat uit:

  • voor de dubbele finaliteit: Een leerwerkboek waarbij de opdrachtenreeksen worden aangeboden zonder schrijflijnen.

  • voor de doorstroomfinaliteiten wordt een leerboek voorzien.

Daarnaast wordt er een complementair luik digitaal lesmateriaal op het Scoodle-platform aangeboden voor alle leerlingen. Daar krijgen leerlingen voldoende oefenkansen op verschillende niveaus en kunnen ze zelfstandig voorkennis opfrissen.

Bekijk de  inhoudsopgavenresource-not-found

Aanbod voor wetenschappen en wiskunde in de derde graad

Hier vind je een handig overzicht van de leeroplossingen die Plantyn aanbiedt voor de wetenschapsvakken en wiskunde in de derde graad. Dit per richting en per uitgave. Zo kan je eenvoudig opzoeken welk materiaal geschikt is voor jouw doelgroep.

Over Delta 2e graad

Delta is er in de tweede graad voor de doorstroomfinaliteit en de dubbele finaliteit. In deze video maak je kort kennis met het concept van de methode. 

resource-not-found

Aanbod voor wiskunde in het derde jaar

Hier vind je een handig overzicht van de leermiddelen die Plantyn aanbiedt voor wiskunde in het derde jaar. Dit per richting en per uitgave. Zo kan je eenvoudig opzoeken welk materiaal geschikt is voor jouw doelgroep.

Digitaal leerplatform

Scoor met Scoodle

Scoodle is de digitale totaaloplossing van Plantyn, waar de leerkracht en de leerling centraal staan.

Ontdek alles over Scoodle

Eenvoudige leerlingenlogin

Je leerling logt met zijn Smartschoolaccount in op Scoodle: geen extra stappen meer tijdens het registratieproces.

Materiaal automatisch zichtbaar

Je leerling hoeft geen lesmateriaal meer te activeren. Nodig hem uit in je Scoodle-klas en al het digitale materiaal bij je methode staat automatisch klaar.

Connectie met Skore

Geef je een opdracht aan een leerling, een klas, een deel van een klas …? Dan kan je de resultaten daarvan doorsturen naar Skore.

Vragen & contact

Heb je een vraag? We helpen je graag!

resource-not-found

Bezoek onze contactpagina.

Hier vind je antwoorden op al jouw vragen en een overzicht van de regioverantwoordelijken.

Contacteer ons