Home   Secundair onderwijs   Basiszorg en ondersteuning     LEF! Basiszorg en ondersteuning

Secundair Onderwijs

LEF!

Basiszorg en ondersteuning

3de graad A

icon De mens centraal
icon Leren leren en werken
icon Differentiatiemogelijkheden
resource-not-found

Troeven

LEF! 3e graad

Voor 3e graad bestaat het curriculum zowel uit onderwijsdoelen als beroepskwalificaties. Onze blended leeroplossingen bestaan uit een combinatie van activerende leerboeken en digitale leerpaden.

Doorblader de methodefolder

De mens centraal

In al onze leeroplossingen brengen we herkenbare verhalen óver mensen, vóór mensen. Verhalen over wie we zijn of denken te zijn, over de relaties die we aangaan, over de wereld waarin we leven en de zorg die we nodig hebben. Het zijn verhalen over onszelf in relatie met de ander; over de mens als sociaal, voelend, helpend, denkend en creatief wezen.

Leren leren en werken

We begeleiden leerlingen op weg naar zelfstandigheid. De leeroplossingen bevatten een duidelijke en brede leerlijn op het vlak van woord- en taalgebruik (bv. vaktaal), visuele ondersteuning, abstractieniveau … Terwijl leerlingen uit de doorstroomfinaliteit worden klaargemaakt voor hoger onderwijs, bereiden leerlingen uit de A-finaliteit zich grondig voor op de arbeidsmarkt. Leerlingen uit de dubbele finaliteit krijgen een tweeledige voorbereiding. In alle richtingen en finaliteiten werken ze aan een groeiende zelfredzaamheid.

Differentiatiemogelijkheden

Afhankelijk van hun interesses en mogelijkheden kunnen leerlingen kiezen tussen verschillende trajecten, leerpaden en onderwerpen – op papier én digitaal. Die keuzevrijheid werkt motiverend en stimuleert hen om op verkenning te gaan of nieuwe uitdagingen te proberen. Uiteraard kan jij die differentiatiemogelijkheden ook optimaal inzetten in de klaspraktijk. Er is een ruim aanbod aan lesmateriaal voor de verschillende richtingen en finaliteiten. Daardoor kan je makkelijk switchen binnen en tussen je klasgroepen. De leeroplossingen vormen geen keurslijf en geven voldoende ruimte voor eigen ideeën. Zo kan je lesmaterialen aanpassen en/of toevoegen aan de hand van je klasgroep, schoolbeleid, stages …

Online Plantyn Beleefsessies 2023

Tijdens de Online Plantyn Beleefsessies krijg je aan de hand van webinars, inkijkmateriaal, getuigenissen … een duidelijke kijk op ons aanbod aan blended leeroplossingen voor jouw vak(ken).

resource-not-found
resource-not-found

LEF! 5/6 Basiszorg en ondersteuning (A)

  • LEF! Activerend leerboek 5/6 Verzorgende/ Zorgkundige (schooljaar 2024-2025)

  • LEF! Activerend leerboek 5/6 Kinderbegeleider

  • LEF! Activerend leerboek 5/6 Werkveldgids

  • LEF! Activerend leerboek 5/6 Huishoudhulp

  • LEF! Activerend leerboek 5/6 Logistiek assistent (schooljaar 2024-2025)

  • LEF! Digitale leerpaden 5/6 Basiszorg en ondersteuning

Download de inhoudsopgaven

resource-not-found

We werpen een licht op LEF!

Met Licht op LEF! behandelen we de meestgestelde vragen over LEF! Zo kan jij de leeroplossing nog beter inzetten. In elke video werpen we telkens ons licht op één specifieke, prangende vraag.

Ontdek alle video's hier.