Secundair onderwijs
Antropia
Door storytelling kritisch kijken naar de wereld van de mens
3de graad
Troeven
Waarom kiezen voor Antropia?
In het 5de jaar van de doorstroomfinaliteit komen vijf thema’s aan bod: communicatiewetenschappen, politiek & sociologie, recht, psychologie en pedagogiek.
Een overkoepelend concept
Werk je met Antropia, dan bied je de leerstof van de betrokken vakken in de doorstroomfinaliteit aan op een haalbare en gestructureerde manier. Door met één overkoepelende methode te werken, geraken je leerlingen nog beter vertrouwd met de uniforme opbouw en terminologie.
Focus op de onderzoeksvaardigheden
In het onderzoeksvademecum vind je raakpunten tussen de verschillende onderzoeksdomeinen. In de 3de graad gaat er vooral aandacht naar het onderzoeksproces. Leerlingen leren een goede onderzoeksvraag (en deelvragen) formuleren, en die ook concretiseren.
De kracht van verhalen
Elk hoofdstuk start met een soort van een verhaal: een quote, een artikel, een intrigerend beeld ... Het maakt je leerlingen warm voor de leerstof die in dat hoofdstuk aan bod komt. We verwijzen ook vaak naar de actualiteit en gebruiken voorbeelden die dicht bij de leefwereld van jongeren staan.
Online Plantyn Beleefsessies 2023
Tijdens de Online Plantyn Beleefsessies krijg je aan de hand van webinars, inkijkmateriaal, getuigenissen … een duidelijke kijk op ons aanbod aan blended leeroplossingen voor jouw vak(ken).
Antropia bestellen
De Antropia-producten voor de 3de graad zijn weldra beschikbaar in onze webshop.
Digitaal leerplatform
Scoor met Scoodle
Scoodle is de digitale totaaloplossing van Plantyn, waar de leerkracht en de leerling centraal staan.
Ontdek alles over ScoodleEenvoudige leerlingenlogin
Je leerling logt met zijn Smartschoolaccount in op Scoodle: geen extra stappen meer tijdens het registratieproces.
Materiaal automatisch zichtbaar
Je leerling hoeft geen lesmateriaal meer te activeren. Nodig hem uit in je Scoodle-klas en al het digitale materiaal bij je methode staat automatisch klaar.
Connectie met Skore
Geef je een opdracht aan een leerling, een klas, een deel van een klas …? Dan kan je de resultaten daarvan doorsturen naar Skore.
Vragen & contact
Heb je een vraag? We helpen je graag!
Bezoek onze contactpagina.
Hier vind je antwoorden op al jouw vragen en een overzicht van de regioverantwoordelijken.
Contacteer ons