Home   Kleuteronderwijs     Initiatie Frans

Ontdek ons lesmateriaal voor initiatie Frans

Vroeg begonnen is half gewonnen, zeker als het gaat om taalinitiatie Frans. Laat jonge kinderen op een speelse manier kennismaken met de Franse taal om hun motivatie te vergroten, taaldenken te activeren en taaldiversiteit te stimuleren.

resource-not-found

3de kleuterklas, 1ste leerjaar en 2de leerjaar

Mini Maxine

 • 1

  Flexibele thema's met vaste structuur

  De thema's van Mini Maxine kan je flexibel inzetten zodat je Franse momentjes kan integreren in je lessen. Elk thema heeft een vaste structuur: herhalen - herkennen - actief gebruiken. Het doel is om Frans aan te leren zoals een moedertaal.

 • 2

  Speelse activiteiten voor taalinitiatie Frans

  We nemen leerlingen mee op een boeiende tocht waarbij plezier in en met het Frans centraal staat. De thema's spreken de leerlingen aan waardoor Mini Maxine makkelijk geïntegreerd kan worden in je eigen lessen.

 • 3

  Ruime ondersteuning voor de leerkracht

  Voldoende visuele en audiovisuele ondersteuning voor de leerkracht. Per thema zijn er acht uitgewerkte didactische fiches. Alles wat de leerkracht moet zeggen in het Frans, staat duidelijk uitgeschreven.

 • Onze digitale oplossing voor het kleuteronderwijs

  Scoor met Scoodle

  Scoodle is dé digitale totaaloplossing van Plantyn, waar de leerkracht en kleuter centraal staan.

  Digitaal lesmateriaal

  Scoodle is jouw digitale boekentas! Je vindt hier al je digitaal lesmateriaal zoals bordboeken, handleidingen, liedjes, kopieerbladen ... en veel meer.

  Agenda met lesfiches

  De lesfiches zijn automatisch gekoppeld aan de leerplandoelen van jouw net (ZILL, GO! en OVSG) en zijn makkelijk aanpasbaar en aan te vullen met eigen materiaal.

  Nieuw zorgsysteem

  Met Scoodle Track krijg jij een beter inzicht in de evolutie van jouw klas en al jouw leerlingen! Dit zorgsysteem vervangt iOmniwize en iKklik.

  Jouw regioverantwoordelijke

  Heb je een vraag? We helpen je graag!

  resource-not-found

  Contacteer jouw regioverantwoordelijke.

  Voor al jullie vragen over methodes van het basisonderwijs.

  Contacteer je regioverantwoordelijke