Home   Secundair onderwijs   Frans     Coup de Cœur

Secundair Onderwijs

Coup de Cœur

Lesgeven met een hart voor Frans!

1ste t.e.m. 3de graad

icon Effectieve en efficiënte differentiatie
icon Flexibiliteit voor jou als leerkracht
icon Domeinspecifiek werken ter voorbereiding op de toekomst
resource-not-found

Troeven

Coup de Cœur 3de graad

Coup de Cœur biedt zowel voor de doorstroomfinaliteit als voor de dubbele finaliteit een leerwerkboek, telkens met een complementair digitaal luik.

Doorblader de methodefolder

Effectieve en efficiënte differentiatie

Coup de Cœur bevat adaptieve leerpaden, een drilmodule voor woordenschat (SlimStampen) en biedt domeinspecifiek materiaal aan. Via Cache-Cœur, een tijdschrift met domeinspecifieke teksten, leren leerlingen in de D-finaliteit complexe inhoud te verwerken. Voor de specifieke minimumdoelen voorzien we extra materiaal dat je geïntegreerd kan inzetten.

Flexibiliteit voor jou als leerkracht

Werk je in de klas liefst op papier of ga je voor een mix van papier en digitaal? Met onze blended leeroplossingen geef je les op jouw manier. Binnen de D-finaliteit kies je bovendien zelf in welke volgorde je de leerstof behandelt. Als leerkracht kan jij flexibel met deze structuur aan de slag. Zo is er ruimte om eigen materiaal toe te voegen dat aansluit bij de thema's.

Domeinspecifiek werken ter voorbereiding op de toekomst

Met Coup de Cœur werk je met domeinspecifiek materiaal binnen de domeinen Economie en organisatie, Maatschappij en welzijn, STEM en Taal & cultuur. Via een digitaal tijdschrift (DO-DG) of via vakspecifieke teksten en woordenschat (D/A) bereiden leerlingen zich voor op hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.

Online Plantyn Beleefsessies 2023

Tijdens de Online Plantyn Beleefsessies krijg je aan de hand van webinars, inkijkmateriaal, getuigenissen … een duidelijke kijk op ons aanbod aan blended leeroplossingen voor jouw vak(ken).

resource-not-found
resource-not-found

3de graad

We bieden twee leerwerkboeken per leerjaar aan:

  • Een leerwerkboek voor de richtingen in de domeinoverschrijdende doorstroomfinaliteit en sommige richtingen in de domeingebonden doorstroomfinaliteit. Bekijk de inhoudsopgave

  • Een leerwerkboek voor de meeste richtingen in de domeingebonden doorstroomfinaliteit en alle richtingen in de dubbele finaliteit. Bekijk de inhoudsopgave

Welke leeroplossing heb je nodig?

2de graad

Coup de Cœur is er in de tweede graad voor de doorstroomfinaliteit en de dubbele finaliteit. In deze video maak je kort kennis met het concept van de methode. 

1ste graad

Ervaringen van een leerkracht

Vicky van Athena campus Heule vertelt hoe zij het lesgeven met Coup de Cœur ervaart.

Digitaal leerplatform

Scoor met Scoodle

Scoodle is de digitale totaaloplossing van Plantyn, waar de leerkracht en de leerling centraal staan.

Ontdek alles over Scoodle

Voorbereiden, inoefenen en evalueren

Volg leerlingen makkelijk op en stuur bij op basis van een eigen selectie beschikbare opdrachten. Geef je een opdracht aan een leerling, een klas, een deel van een klas …? Dan kan je de resultaten daarvan doorsturen naar Skore.

Digitaal leerkrachtenmateriaal

Met het leerkrachtenmateriaal ondersteunen we je zowel inhoudelijk (e-book/bordboek,handleiding, evaluatiemateriaal, ondersteunend materiaal …) als praktisch-organisatorisch (jaarplan en koppeling met de leerplandoelen).

Materiaal automatisch zichtbaar

Je leerling hoeft geen lesmateriaal meer te activeren. Nodig hem/haar uit in je Scoodle-klas en al het digitale materiaal van de leeroplossing staat automatisch klaar.

Vragen & contact

Heb je een vraag? We helpen je graag!

resource-not-found

Bezoek onze contactpagina.

Hier vind je antwoorden op al jouw vragen en een overzicht van de regioverantwoordelijken.

Contacteer ons