INHOUD - Hoe houdt WACO rekening met de voorkennis uit de voorgaande jaren?  

Leerlingen hebben al veel voorkennis uit de 2de graad. We bouwen in WACO verder op die voorkennis en leggen goed de link met die inhouden. Zo verhogen we het leerrendement.

Om al je leerlingen met dezelfde voorkennis van start te laten gaan, voorzien we (waar relevant) bij de start van een hoofdstuk een overzicht van de veronderstelde voorkennis, in de vorm van leerdoelen. Leerlingen nemen zelf hun leerproces in handen en bepalen of ze de voorkennis beheersen of niet. Als ze denken extra oefening nodig te hebben, vinden ze per leerdoel een korte reeks oefeningen op Scoodle. 

Uiteraard kan jij als leerkracht ook beslissen om de voorkennisoefeningen als taak klaar te zetten voor al je leerlingen, of voor een specifieke groep of leerling die extra opfrissing nodig heeft. 

Je kan leerlingen die voorkennis zonder probleem thuis laten voorbereiden. De resultaten van de digitale oefenreeksen kan je als leerkracht makkelijk opvolgen, zodat je altijd weet welke leerlingen verdere ondersteuning nodig hebben.

Gerelateerde artikelen

ALGEMEEN - Wat is een blended leeroplossing? ALGEMEEN - Waarom zou ik voor de 3de graad kiezen voor een nieuwe leeroplossing van Plantyn?DOELGROEP - Voor welke richtingen is WACO geschikt?AANBOD - Wat is de uitgavevorm van WACO voor de 3de graad? AANBOD - Waarin verschilt het aanbod van WACO voor de 3de graad t.o.v. dat van de 2de graad? AANBOD - Waaruit bestaat het aanbod voor evaluatie? AANBOD - Wordt er een jaarplan voorzien bij WACO?  INHOUD - Op welke doelen is WACO afgestemd? INHOUD - Wat vinden leerlingen in het vademecum?  INHOUD - Hoe worden de STEM-doelstellingen gerealiseerd in WACO? INHOUD - Hoe zorgen we voor een duidelijke leerlijn tussen wiskunde en wetenschappen?  INHOUD - Zijn er voldoende oefenkansen voorzien in WACO op verschillende niveaus?  SCOODLE - Waaruit bestaat het digitaal aanbod van WACO?