INHOUD - Hoe worden de STEM-doelstellingen gerealiseerd in WACO?

We werken op verschillende momenten aan de STEM-doelstellingen: zowel geïntegreerd in de leeroplossing (bv. tijdens het uitvoeren van experimenten en practica) als met overkoepelende STEM-projecten, die je kan vinden Scoodle.  

  • In die STEM-projecten werken we o.a. aan de STEM-doelstellingen rond probleemoplossend denken en het ontwikkelen van modellen. 
  • We vertrekken bij elk STEM-project vanuit een probleemstelling en bij de verdere analyse vanuit één van de STEM-concepten. Op die manier koppelen we de STEM-projecten steeds goed aan de leefwereld van de leerlingen en aan de inhouden uit de verschillende thema’s.
  • Een STEM-project is altijd compact en haalbaar
  • Je kan met de STEM-projecten aan de slag wanneer dat voor jou past: vanuit één vak binnen je eigen lestijd, samen met je collega’s van andere vakken binnen jullie normale lestijden, in een projectweek … de keuze is aan jou! 
  • De STEM-projecten zijn digitaal beschikbaar in de lerarenkit op Scoodle. Een STEM-project bestaat uit concreet lesmateriaal waar leerlingen meteen mee aan de slag kunnen én achtergrondinfo voor de leerkrachten om met de toepassingen te werken. Je hebt als leerkracht ook steeds de mogelijkheid om de projecten aan te passen indien gewenst.

Gerelateerde artikelen

ALGEMEEN - Wat is een blended leeroplossing? ALGEMEEN - Waarom zou ik voor de 3de graad kiezen voor een nieuwe leeroplossing van Plantyn?DOELGROEP - Voor welke richtingen is WACO geschikt?AANBOD - Wat is de uitgavevorm van WACO voor de 3de graad? AANBOD - Waarin verschilt het aanbod van WACO voor de 3de graad t.o.v. dat van de 2de graad? AANBOD - Waaruit bestaat het aanbod voor evaluatie? AANBOD - Wordt er een jaarplan voorzien bij WACO?  INHOUD - Op welke doelen is WACO afgestemd? INHOUD - Wat vinden leerlingen in het vademecum?  INHOUD - Hoe zorgen we voor een duidelijke leerlijn tussen wiskunde en wetenschappen?  INHOUD - Zijn er voldoende oefenkansen voorzien in WACO op verschillende niveaus?  INHOUD - Hoe houdt WACO rekening met de voorkennis uit de voorgaande jaren?   SCOODLE - Waaruit bestaat het digitaal aanbod van WACO?