Home   Blijf op de hoogte via onze blog     Caroline stelt trots Twist aan je voor

15 september 2020

Caroline stelt trots Twist aan je voor

resource-not-found

Uitdaging aanvaard

Caroline stelt trots Twist aan je voor

Onze Twist-boeken voor wiskunde en Nederlands dagen sterke leerlingen uit om hun kennis te verruimen. Auteur Caroline vertelt je wat van De Wiskanjers Twist en De Taalkanjers Twist zo’n meerwaarde maakt in de (zorg)klas.

Een andere kijk op dezelfde leerstof

“Als mama van twee zonen met een leervoorsprong en zorgcoördinator in een school, zag ik dat er niet genoeg materiaal bestaat om sterke leerlingen gemotiveerd en uitgedaagd te houden. Vaak krijgen ze blaadjes voorgeschoteld met eindeloze herhalingen van dezelfde leerstof. Zinloos, net als zoethoudertjes uit hogere klassen. In de werkboeken van Twist kunnen de leerlingen de wiskunde of taal van hun eigen jaar op een andere manier beleven: meer analytisch, synthetiserend en creatief. Zo blijven ze getriggerd en gemotiveerd.”

Zelfstandig of in groep

“Het handige aan Twist is dat de leerlingen zelfstandig met de boekjes aan de slag kunnen, zowel tijdens de lessen als in de plusklas. Toch kan er ook klassikaal of met meerdere Twisters samengewerkt worden. Voor sterke leerlingen is het namelijk ook belangrijk om naast het doorzettingsvermogen ook sociale vaardigheden als winnen en verliezen voldoende te trainen. Naast klassieke oefeningen, zitten de Twistboekjes boordevol raadsels, spelletjes en motorische challenges. Klinkt leuk, hè?”

Test Twist gratis uit

We hebben van elk leerjaar enkele voorbeeldlessen (met oplossing) geselecteerd. Zo kan jij testen of Twist past bij jouw leerling!