INHOUD - Hoe houdt WEZO rekening met de voorkennis uit de voorgaande jaren? 

Leerlingen hebben al veel voorkennis uit de 2de graad. We bouwen in WEZO verder op die voorkennis en leggen goed de link met die inhouden. Op die manier verhogen we het leerrendement. 

Om al je leerlingen met dezelfde voorkennis van start te laten gaan, voorzien we (waar relevant) bij de start van een hoofdstuk één of meerdere voorkennisoefeningen in het boek. Op die manier wordt de leerstof opgefrist en kan je anticiperen op misconcepten of hiaten in de kennis van je leerlingen. Als de opdracht in het boek niet vlot gaat, kan de leerling online nog een reeks remediërende oefeningen terugvinden. Er staat ook nog een reeks basisvragen online klaar voor leerlingen die extra willen oefenen op die voorkennis.  

Laat leerlingen die voorkennis gerust thuis voorbereiden. De resultaten van de online reeksen kan je als leerkracht makkelijk opvolgen zodat je altijd weet welke leerlingen verdere ondersteuning nodig hebben.   

Gerelateerde artikelen

ALGEMEEN - Wat is een blended leeroplossing? ALGEMEEN - Waarom zou ik voor de 3de graad kiezen voor een nieuwe leeroplossing van Plantyn?DOELGROEP - Voor welke richtingen is WEZO geschikt?  AANBOD - Waaruit bestaat het aanbod voor evaluatie? AANBOD - Wordt er een jaarplan voorzien bij WEZO?  INHOUD - Op welke doelen is WEZO afgestemd? INHOUD - Wat is er aangepast in de vernieuwde WEZO?  INHOUD - Zijn er voldoende oefenkansen voorzien in WEZO op verschillende niveaus?  INHOUD - Hoe komen de STEM-eindtermen aan bod in WEZO? INHOUD - Wat vinden leerlingen in het vademecum? INHOUD - Hoe zorgen we voor een duidelijke leerlijn tussen wiskunde en wetenschappen?  SCOODLE - Waaruit bestaat het digitaal aanbod bij WEZO?