Home   Blijf op de hoogte via onze blog     Zo denkt zorgleerkracht Sofie over de eerste versie van Sleutel 6

23 augustus 2022

Zo denkt zorgleerkracht Sofie over de eerste versie van Sleutel 6

Sleutel 6/LeesRadar, de nieuwe tool die Plantyn en KU Leuven samen ontwikkelen om begrijpend lezen beter op te volgen in de klas, krijgt hoe langer hoe meer vorm. Tijd voor een eerste lading feedback: wat vindt zorgleerkracht en ICT-coördinator Sofie Goorden ervan?

Sofie Goorden mocht in primeur een aantal schermen van de digitale tool bekijken: “Het ging om schermen die de leerkrachten zelf zien wanneer de leerlingen hun leestoets begrijpend lezen hebben afgelegd. Zo had ik al een mooi beeld van hoe die evaluatie er zal uitzien.” Dankzij Sofies feedback kunnen Plantyn en KU Leuven de tool verder verfijnen, met het oog op bruikbaarheid en inzetbaarheid in de klas.

Haar verdict is duidelijk: “Sleutel 6/LeesRadar lijkt me een zeer zinvol initiatief om toe te passen in de klaspraktijk. Bovendien merkte ik nu al dat het geen extra nodeloos administratief werk van de leerkracht zal vragen.” Positief, dus!

Maak kennis met LeesRadar

Dit blogartikel werd geschreven toen LeesRadar, voorheen bekend als Sleutel 6, nog in de ontwikkelingsfase was. Wat begon als een onderzoeksproject met een werktitel, is nu een krachtige tool geworden om begrijpend lezen naar nieuwe hoogten te tillen.

En het goede nieuws? LeesRadar is nu volledig klaar en scholen kunnen ermee aan de slag!