Home   Blijf op de hoogte via onze blog     Top 5 Gedichtendag

24 november 2018

Top 5 Gedichtendag

resource-not-found

Uitgeverij Plantyn

Top 5 gedichtendag

De Poëzieweek gaat op 31 januari 2019 van start met Gedichtendag. Poëzieliefhebbers uit heel Nederland en Vlaanderen passen gedichten toe in het leven van alledag. Voor collega’s of vrienden, on- en offline.

1. Er is iets aan de kip met je hand
Gedichten om je eigen gedachten te kriebelen: Geert De Kockere speeltmet klank en rijm in deze nieuwe dichtbundel voor jonge kinderen. De bijbehorende illustraties door Nelleke Verhoeff zijn kleur- en fantasierijk. Deze frisse bundel dierengedichten mag in geen enkele klas van het basisonderwijs ontbreken.

Te bestellen via de boekhandel of www.eenhoorn.be 

2. Denk Dag Doen

Een bundel in kleur geïllustreerde, rake gedichten over het wonderlijke leven van elke dag. Voor kinderen vanaf 9 jaar.

Te bestellen via de boekhandel of www.clavisbooks.com

3. Jij en ik!

Kinderen zijn vaak gefascineerd, verwonderd door de natuur. Urenlang kunnen ze spelen met steentjes, schelpen zoeken, insecten bestuderen, naar de sterren turen... De opwarming van de aarde en de gevolgen daarvan voor de natuur komen nagenoeg dagelijks aan bod in de media. Zowel op school als thuis gaan opvoeders bewuster om met aspecten als het sorteren van afval, openbaar vervoer, de kwaliteit van de lucht, gezonde voeding... Dit boek brengt een ode aan de schoonheid van de natuur. Daarom selecteerde RIET WILLE met veel zorg een kleine 100 gedichten over bloemen, bomen, zee, bergen, dieren en seizoenen.

Te bestellen via de boekhandel of www.standaarduitgeverij.be

4. Jij bent de liefste

LIEFSTE
Ik zoek een woord
Een heel nieuw woord
Een woord dat niemand kent
Ik zoek een woord
Dat zeggen wil dat jij de liefste bent

Te bestellen bij de boekhandel of via www.standaarduitgeverij.be

5. Fluit zoals je bent

In deze poëziebundel verzamelde Edward van de Vendel de mooiste Nederlandstalige dierengedichten. Carll Cneut schilderde er een scala aan kleurrijke dieren bij: aaibaar of prikkelbaar, wild en tam … alle dieren schuiven aan. Bij dit boek zijn ook downloadbare lestips beschikbaar.

Te bestellen via de boekhandel of via www.eenhoorn.be