Home   Blijf op de hoogte via onze blog     Top 10 Kerst - Boekentips voor onder de kerstboom

4 december 2019

Top 10 Kerst - Boekentips voor onder de kerstboom

resource-not-found

1. Kikkers dikke vriendjesboek  (Max Velthuijs - € 17.99 - vanaf 3 jaar)

Kikker en zijn vriendjes spelen verstoppertje. Maar iedereen verstopt zich zo goed dat Kikker niemand kan vinden. Hij verdwaalt in het bos. Wat nu? Hoe komt hij weer thuis?Kikker wordt boos omdat zijn tekening niet lukt. Zijn vrienden troosten hem. Dat heeft iedereen weleens! En trouwens, zo slecht is de tekening toch niet?

Op een ochtend is Kikker zijn stem kwijt. De vriendjes verzorgen hem en houden om hem te steunen ook een stille dag. Zal het morgen weer over zijn? Deze driedubbeldikke omnibus bevat: Kikker speelt verstoppertje / Kikker is boos / Kikker kan niet praten.
Te bestellen via: Standaard uitgeverij

resource-not-found

2. De Boze billenbijter (Kristien Dieltiens - € 24.95)

Eerste deel vanaf 3 jaar / tweede deel vanaf 5 jaar
- Rijke bundel sprookjes en volksverhalen
- Boordevol herhaling die het voorlezen dynamisch maken
- Met verhalen vanaf 3 jaar en een 2e deel complexere verhalen vanaf 5 jaar

De herhalingen, ritmiek, rijm en muzikaliteit in deze verhalen zijn voor jonge kinderen rustgevend en aantrekkelijk. In dit boek verzamelt auteur Kristien Dieltiens bekende en minder bekende sprookjes en volksverhalen waarin herhaling en rijm een belangrijke rol spelen. Veel volksverhalen en sprookjes werden in de loop van de tijd geromantiseerd en dreigen daardoor verloren te gaan. Met dit boek wil de auteur ze levendig houden. Een verrijkende aanwinst voor thuis en op school.
Te bestellen bij: uitgeverij De Eenhoorn

resource-not-found

3. Samen. Laten we aardig zijn voor elkaar (Axel Scheffler - € 14.95 - vanaf 3 jaar)

Achtendertig aardige illustratoren schonken ieder een tekening voor dit inspirerende boek. Van Quentin Blake, Britta Teckentrup en Ole Könnecke tot Rotraut Susanne Berner, Ingrid Godon en Gerda Dendooven, omdat ook zij allemaal vinden dat we aardig moeten zijn voor elkaar – want als we aardig voor elkaar zijn, wordt de wereld mooier.
Axel Scheffler schrijft in het voorwoord: ‘Op dit moment lijkt de wereld meer verdeeld dan ooit, maar ik ben er met hart en ziel van overtuigd dat we door gewoon aardig te zijn – door ons vrijgevig, open en meelevend te tonen – voor onze kinderen een vredige en welvarende wereld kunnen achterlaten.’
Te bestellen bij: uitgeverij Lemniscaat

resource-not-found

4. Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes (€ 20.95 – voorlezen vanaf 5 jaar, zelf lezen vanaf 8 jaar)

Honderd verhalen over bijzondere vrouwen: van Jane Austen en Cleopatra tot Michelle Obama en Serena Williams. Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes zet sprookjes in een geheel nieuw daglicht met 100 voorleesverhalen over inspirerende vrouwen, die op hun eigen rebelse manier de wereld hebben veranderd - als schrijfster, piraat of wiskundige.
Met illustraties van 60 vrouwelijke kunstenaars van over de hele wereld is dit boek een unieke uitgave boordevol inspiratie, speciaal voor iedereen die zijn eigen pad kiest.
Te bestellen bij: uitgeverij Baeckens

resource-not-found

5. Lotta en het notendiefje (Diane Put - € 14.95 – vanaf 3 jaar)

Een warm winterverhaal waarin Lotta lief is voor een notendiefje en daar lekker voor beloond wordt. Voor speurneusjes en smulpaapjes vanaf 3 jaar.
Op een mooie winterochtend schrikt Lotta. Er liggen geen nootjes meer in haar mand! Ook de kuikens vinden het erg, want hierdoor kan tante Cato geen heerlijke notentaart bakken. Samen gaan Lotta en haar vrienden op zoek naar de notendief. Uiteindelijk zien ze een hongerig eekhoorntje met een heleboel lege notendoppen om zich heen. Is hij de dief? En waarom?
Te bestellen bij: uitgeverij Clavis

resource-not-found

6. Sprookjeshuwelijken – Buffalo Bill en de kleine zeemeermin, hoorspel (Philip Maes - € 22.50 - vanaf 7 jaar)

Wat krijg je als je twee sprookjesfiguren neemt en ze keihard tegen elkaar laat botsen? Juist ja, een sprookjeshuwelijk! Zoals dit bijzondere verhaal over de wondermooie zeemeermin Stix (zoals in vissticks) en Buffalo Bill, bijgenaamd Bizon Kid. Als Stix voor de eerste keer naar de mensenwereld mag gaan kijken, is Bill de eerste mens die ze ziet. En al meteen spectaculair: Bill wordt door een woeste bizon afgeworpen, vliegt molenwiekend door de lucht en belandt – PLONS – in zee. Stoere Stix redt hem van de verdrinkingsdood en – je voelt nu al nattigheid – valt als een blok voor deze knappe, lonesome cowboy. Maar hoe doe je dat als je een staart hebt? Hoe rijd je daar paard mee? Zeker als dat paard ook nog eens belachelijk bang is voor eh… water. Je leest en hoort het hier, in dit eerste verhaal uit de reeks De Sprookjeshuwelijken. Veel droge humor, dat spreekt voor zich!
Te bestellen bij: uitgeverij Davidsfonds

resource-not-found

7. De Kleine prins (Agnès de Lestrade - € 18.95 – vanaf 5 jaar)

Een unieke en spectaculaire herwerking van de tijdloze klassieker van Antoine de Saint-Exupéry. Met prachtige, sfeervolle tekeningen vol licht, beweging en fantasie.
De kleine prins van Antoine de Saint-Exupéry is een buitengewoon en tijdloos boek over het mysterie van liefde en vriendschap. En over hoe je groot kan worden zonder het kind in jezelf te verliezen. Agnès de Lestrade en Valeria Docampo herinterpreteren dit meesterwerk op een schitterende manier.
Te bestellen bij: uitgeverij uitgeverij De Eenhoorn

resource-not-found

8. Moppereend (Joyce Dunbar - € 14.95 - vanaf 3 jaar)

Een mopperboek om vrolijk van te worden! Eend is mopperig. Haar vijver is opgedroogd en er is niemand die met haar wil spelen. Tenminste... dat vindt zij. Want ze wil niet gaten graven met hond. Niet met Varken in de modderpoel. Niet kraaien met Haan. Niet soezen met Schildpad. Niet een lekker hapje eten met Geit. Dus... NIEMAND wil met haar spelen. En dan wordt ze ook nog achtervolgd door een grijs wolkje dat boven haar hoofd steeds donkerder en groter wordt.
Wat voor een wolk was dit?
Was het een SOMBERwolk?
Was het een TREURwolk?
Of zou het... was het...
een MOPPEREENDwolk?
Zou hij altijd de zon verduisteren?
Kon hij BARSTEN?
En met het barsten van de wolk komt alles goed in dit verhaal, waarbij je ongetwijfeld in de lach schiet.
Te bestellen bij: uitgeverij Lemniscaat

resource-not-found

9. Max en Millie voorleesboek (Hetty van Aar - € 19.99 - voorlezen vanaf 4 jaar)

40 korte voorleesverhalen in de stijl van Jip en Janneke.
Max en Millie mogen een huisdier, maar ze kunnen niet goed kiezen. Wordt het een hond, een poes, een sprekende papegaai of een olifant?

De korte verhaaltjes van Max en Millie zijn net lang genoeg om er nog eentje voor te lezen.
Ideaal voor het slapengaan!
Te bestellen bij: Standaard Uitgeverij

resource-not-found

10. Warrior Cats – geïllustreerde editie (€ 24,99 - voorlezen vanaf 10 jaar, zelf lezen vanaf 12 jaar)

Vier wilde kattenclans delen al eeuwenlang het woud volgens de regels die vastgesteld zijn door hun voorouders. Maar nu de SchaduwClan zich niet langer aan die regels houdt en het hele woud wil overheersen verkeert de DonderClan in groot gevaar.
Dappere krijgskatten sterven, soms onder vreemde omstandigheden…
Maar dan verschijnt ineens een doodgewone huiskat in het woud. Hij heet Rufus en hij wil maar een ding: leven volgens de clanregels. Zijn komst markeert het begin van een nieuw tijdperk voor de Clans.
Te bestellen bij: Uitgeverij Baeckens