Home   Blijf op de hoogte via onze blog     Toffe activiteiten voor je herfstvakantie

27 oktober 2021

Toffe activiteiten voor je herfstvakantie

Toffe activiteiten voor je herfstvakantie

Yes, de herfstvakantie staat voor de deur! Een welverdiende week om je batterijen op te laden en even tijd te nemen voor jezelf. Ga je voor een Netflix-marathon, haal je je keukenschort uit de kast, knoop je je wandelschoenen vast of kruip je met een heerlijk boek onder een deken?

resource-not-found

Are you still watching?

Joggingbroek aan, chips op tafel, dekentje erbij … Jij bent klaar om een topserie te verorberen! Het derde seizoen van het spannende YOU of de nieuwste aanwinst op Netflix: alle seizoenen van The Office US? Handige tip: als je bij de instellingen Engels kiest in plaats van Nederlands, krijg je heel wat meer films en series te zien. Wist je trouwens dat er naast Netflix nog veel meer streamingdiensten bestaan? Op Amazon Prime Video maak je het bijvoorbeeld lekker nostalgisch met One Tree Hill, The O.C., Mad Men en Grey’s Anatomy. Hallo, Dr. McDreamy!

resource-not-found

Homemade Deliveroo

Deze vakantie mogen de koeriers van Deliveroo hun fiets laten staan, want jij steekt zelf de handen uit de mouwen in de keuken. Als we de vele food bloggers mogen geloven, zijn gerechten met kikkererwten, gezonde ontbijtbowls en Aziatische gerechten dé trends van 2021. Haal dus snel wat chiazaad, amandelmelk en frambozen in huis voor dat ontbijt, maak ’s middags je eigen hummus en probeer eens een Chinese bao bun uit je koksmuts te toveren. Nog meer inspiratie nodig? Online vind je eindeloos veel creatieve recepten.

resource-not-found

Beste beentje voor

Kreeg jij tijdens de lockdown de smaak van het wandelen te pakken? Dan verdient de shortlist van beste wandelingen van 2021 zeker een plekje op je koelkast. Onze favoriet is de Molenbergwandeling in Willebroek, waar je op een otter- of bevereiland kan picknicken. Mag het nog iets avontuurlijker? Laat dan je schoenen thuis en kies voor een blotevoetenpad. Ten voeten uit vakantie! Psst, ook ‘s avonds kan je genieten van een wandeling. Mis zeker de Vurige Vijvers in Gent niet! 

resource-not-found

Lezen en laten lezen

Wie echt wil verdwalen, doet dat vlotjes in ‘De stad der nevelen’ van Carlos Ruiz Zafón. De Spaanse auteur maakt met dit postuum boek de herfstvakantie instant spannender. Wie liever wat dichter bij de soms harde realiteit blijft, kan ‘Lara’ lezen, het boek van een terminaal zieke mama die het afscheid van haar drie kinderen hartbrekend mooi omschrijft. Luister jij liever naar boeken dan ze zelf te lezen? Op de app Storytel zijn meer dan 350.000 luisterboeken verzameld. Je zal je best mogen doen om ze allemaal in een week uit te krijgen. Challenge accepted?

Voor de vakantie begint, staat er natuurlijk nog een belangrijk evenement op de agenda: Halloween. Met deze tips maak je er een bangelijk feest van in je klas.