Home   Blijf op de hoogte via onze blog     Stimulerende AVI-boekjes voor beginnende lezertjes

20 augustus 2019

Stimulerende AVI-boekjes voor beginnende lezertjes

Stimulerende AVI-boekjes voor beginnende lezertjes

Voor leerlingen uit het eerste leerjaar is leren lezen is één van de uitdagingen.
Belangrijk hierbij is om een lezertje op de juiste manier blijvend te stimuleren met leuke en humoristische boeken. We lijsten enkele leuke reeksen voor je op.

resource-not-found

1. Samenleesboekjes – Reeks ‘Ik lees samen met jou’
Isabelle Gielen – Jan Van Lierde

 Deze boekenreeks kun je samen lezen. Lees op de linkerpagina de woorden met behulp van de tekeningen. In het verhaal op de rechterpagina worden dezelfde woorden (in kleur) gebruikt. Laat je kind die woorden luidop lezen en vul het verhaal zelf aan.
In de reeks verschenen: sam is woest – mol in de put – aap leest een boek – muis zoekt een huis – kas is boos – rat wil goud – kat wil de zon
Bij deze reeks zijn ook lesbrieven gemaakt. Je vindt ze op www.baeckensbooks.com

resource-not-found

2. Vos en Haas
Sylvia Vanden Heede – Thé Tjong-Khing

Het eerste boek van Vos & Haas verscheen in 1998. De kinderboekenreeks kende sindsdien een enorm succes. Het werk van Sylvia Van den Heede en Thé Tjong-Khing kreeg een lange reeks bekroningen, waaronder de Zilveren Griffel en de Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer. De Vos & Haas-boeken zijn geschikt voor lezers van 4 tot 7 jaar en zijn goed voor meer dan 650.000 verkochte exemplaren.
Voor startende lezers is er de leesserie ‘Ik leer lezen met Vos en Haas’. De pagina’s zien er aantrekkelijk uit met een mooie verdeling tussen de tekst en de plaatjes. Sommige woorden zijn extra groot gedrukt. Dit maakt het makkelijker voor kinderen om het woord te lezen.

resource-not-found


3. Reeks Wenslezen
Jette Schröder– Uitgeverij Ploegsma

'Wenslezen' is een nieuwe serie voor beginnende lezers, met avonturen die elk kind wel zou willen beleven. Extra leuk: elk boekje bevat tien aansluitende grappige weetjes of tips.
In de reeks verschenen: het elfje van Jet (AVI E3) – Een kist vol goud (AVI M4) – Roos vliegt weg (AVI M4) – Een draak uit een ei (AVI E3)

resource-not-found

4. Groeiboeken ‘Ik lees het zelf’
Davidsfonds uitgeverij

Groeiboeken groeien met de lezer mee van AVI 1 tem AVI 6. Ontdek de magie van zelf leren lezen. Stap voor stap. De mopjes, versjes en toffe informatie zorgen ervoor dat leren lezen nog leuker én leerrijker wordt.
Sien en Rien wonen tegenover elkaar. Vanuit hun raam kunnen ze elkaar zien. Samen met hun dieren, Rat en Duif, beleven ze allerlei avonturen. Ze maken een hok voor Duif, verkopen groenten op de markt en knappen een verloederd standbeeld van een postduif uit de grote oorlog mooi weer op. Lees de belevenissen van Sien en Rien helemaal zelf. Ontdek de magie van zelf leren lezen. Stap voor stap. De mopjes, versjes en toffe informatie zorgen ervoor dat leren lezen nog leuker én leerrijker wordt.
In de reeks verschenen: In de zoo – Rien rijmt op Sien – op stap met Snor – Lies en Sep zijn vrienden

resource-not-found

5. Strips van ‘haas’
Uitgeverij Delubas

Haas is een serie grappige stripverhaaltjes voor beginnende lezertjes.
In elk deeltje komen er nieuwe klanken bij, waardoor het AVI-niveau geleidelijk opbouwt van AVI-start tot AVI-M3.
In de reeks verschenen: wat eet ik nou?(AVI start) – haan is geen kip (AVI start) – haas wil kool (AVI start) – mus is een bes (AVI start) – het huis van haas (AVI M3)– van wie is dat ei? (AVI M3)

resource-not-found

6. Moppenboekjes voor beginnende lezers
Mopjes voor eerste lezers, grappige strips en zoekopdrachten in één boek!


7. Kijk en Lees – strips

19 vrolijke stripboeken vol korte verhaaltjes
Oplopend AVI-niveau - AVI Start t/m E6 (eerste tot vierde leerjaar)
Voor elk kind een boekje op het eigen leesniveau
Door Cito gecertificeerd
Winnaar Nationale Alfabetiseringsprijs
Brengt plezier in lezen (terug)!

resource-not-found

8. Er was eens … sprookjes voor prille lezers

De reeks ‘Er was eens …’ hervertelt de bekendste sprookjes in eenvoudige woorden en korte zinnen voor prille lezers. Laat je meeslepen en betoveren door deze tijdloze klassiekers.
- Zes boeken uit onze topreeks sprookjes op AVI-niveau
- Pakketprijs met aantrekkelijke korting
- Gratis doe-boekje met stickers en opdrachten voor zowel thuis als op school
- Stimuleer het leesplezier met deze populaire sprookjesboeken en doe-boekje met stickers.

Dit pakket bevat zes klassieke sprookjes uit de reeks ‘Er was eens … Sprookjes voor prille lezers’. Daarnaast krijg je er een gratis doe-boekje bij, met achtergrond over wat AVI betekent, tips voor AVI-lezen thuis en op school, en drie uitgewerkte opdrachten per boekje (talig, inhoudelijk en creatief). Het doe-boekje bevat ook een fiche met beloningsstickers voor de zes sprookjes. Een onmisbaar pakket voor zowel thuis als in de klas!

resource-not-found

9. Suske en Wiske – stripmopjes

Beginnende lezers kunnen deze korte stripjes die een leuk mopje vertellen helemaal zelf lezen. Omdat eerste lezers zich sterk concentreren op het verwoorden van wat er staat en daardoor niet altijd in staat zijn om de inhoud van een verhaal ten volle te begrijpen, is het getekende stripverhaal een enorme hulp. Op deze manier zijn deze eenvoudige strip-mopjes een hele leuke ondersteuning bij het leren lezen!
De verhaaltjes in dit boek zijn geschreven op AVI M3 - E3.