Home   Blijf op de hoogte via onze blog     Samen sterk: Wereldkanjers & de Vlaamse Stichting Verkeerskunde

30 april 2021

Samen sterk: Wereldkanjers & de Vlaamse Stichting Verkeerskunde

Basisonderwijs

Samen sterk: Wereldkanjers & de Vlaamse Stichting Verkeerskunde

Onze methode Wereldkanjers zo actueel mogelijk houden? Dat doen wij door samen te werken met partners, zoals de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Samen met de VSV willen we kinderen op een veilige manier wegwijs maken in het verkeer.

Hoe maakt de Vlaamse Stichting Verkeerskunde van jonge kinderen veilige weggebruikers? Waarom zijn verkeerslessen op school zo belangrijk? En op welke manier kan de VSV jou ondersteunen? Ontdek het allemaal in deze video.

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde wil mensen slimmer maken op gebied van verkeer, duurzame mobiliteit en verkeersveiligheid. Ze ondersteunt daarom ook leerkrachten bij verkeerseducatie op school met gratis informatieve en sensibiliserende pakketten, en met praktijklessen voetgangers- en fietstraining op de speelplaats. De VSV voorziet daarenboven kant-en-klare lesmaterialen, zoals lesfiches en verkeersbrevetten. Tot slot begeleidt ze de leerkrachten stap voor stap in hun verkeerseducatie.

Meer weten over verkeer op school? Ga dan naar www.verkeeropschool.be.

Voor onze methode Wereldkanjers gingen we met externe organisaties met kennis van zaken rond de tafel zitten om een actueel, divers en wetenschappelijk onderbouwd aanbod te kunnen bieden. Wereldkanjers Verkeer zit boordevol leerrijke en handige tools voor jouw verkeerslessen. Zo kan je aan de slag met onder andere een verkeerstoets, een fietsexamen en het grote voetgangersexamen. Lees er hier meer over.