Home   Blijf op de hoogte via onze blog     Nic Balthazar babbelde met Don Bosco Groot-Bijgaarden over het klimaat

13 mei 2022

Nic Balthazar babbelde met Don Bosco Groot-Bijgaarden over het klimaat

Secundair onderwijs

Nic Balthazar babbelde met Don Bosco Groot-Bijgaarden over het klimaat

“Die klimaatopwarming, is dat niet iets met de CO2?” Het is maar een van de vele klimaatvragen die de leerlingen van het Don Bosco-instituut in Groot-Bijgaarden zich stellen. Om die reden kropen de leerkrachten aardrijkskunde in hun pen: ze bezorgden ons een overtuigend pleidooi om een gastles van Nic Balthazar over het klimaat in de wacht te slepen. En die wonnen ze met vlag en wimpel!

Jong geleerd, oud gedaan

“Jongeren zijn wel bekommerd om het klimaat, maar daarom weten ze er nog niet altijd het fijne van”, schreef leerkracht aardrijkskunde Arvid Devulder in het pleidooi van Don Bosco. Onder het motto ‘jong geleerd, oud gedaan’ vinden de leerkrachten dan ook dat het thema best al op jonge leeftijd aan bod komt in de les. Alleen laat het goedgevulde leerplan niet altijd toe om daar de nodige aandacht aan te besteden.

Precies daarom nam de school tijdens de Online Plantyn Beleefsessies deel aan onze wedstrijd om een klimaatbetoog van Nic Balthazar te winnen. Zo konden leerlingen een duidelijk antwoord krijgen op hun vele vragen.

Nic Balthazar ging met plezier langs bij Don Bosco en gaf zowel in de eerste als in de derde graad een uiteenzetting op maat over het klimaat. 148 leerlingen in de eerste graad en 60 leerlingen in de derde graad hoorden graag wat hij daarover te vertellen had. Bekijk hierboven een glimp van zijn betoog. Daarnaast konden ze nog op een tof extraatje rekenen. Wat precies? Dat lees je hieronder!

Digitale atlas in primeur

Naast de gastles van Nic Balthazar kregen de leerlingen van Don Bosco ook de kans om als eerste de digitale versie van de Plantyn Algemene Wereldatlas 2022 uit te testen. Komt goed uit, want sinds dit schooljaar werken alle leerlingen van de school met een persoonlijke Chromebook.

De digitale atlas biedt hun heel wat nieuwe mogelijkheden. Zo kunnen ze kaarten makkelijker vergelijken en meteen zien hoe een gebied eruitziet via Google Street View. Ook kunnen ze elementen in de legende aan- en uitvinken: zeker voor leerlingen die kleurenblind zijn, is dat een handige feature. Ontdek hieronder hun eerste kennismaking met de digitale atlas.