Home   Blijf op de hoogte via onze blog     Moederdag: 4 verwencadeaus om in de basisschool te maken

2 mei 2021

Moederdag: 4 verwencadeaus om in de basisschool te maken

Moederdag: 4 verwencadeaus om in de basisschool te maken

Moederdag: 4 verwencadeaus om in de basisschool te maken

Iedere moeder wil wel eens verwend worden - zeker in deze bijzondere tijden. Waarom dus dit jaar met je leerlingen niet een relaxcadeau maken voor moederdag? Wedden dat jij op ouderdag een extra bedankje krijgt?

Inspiratie nodig voor een origineel moederdaggeschenk? Kies dit jaar voor een verwencadeau. Laat je leerlingen een complimentendoos of klussenbon ontwerpen. Of laat hen een natuurlijke scrub bereiden. Ze vinden het vast leuk om te doen en nog leuker om te geven. 

Moeders kleine helper
Waar moeders echt blij van worden? Meer hulp in huis. Dus waarom zouden jouw leerlingen hen dat dit jaar niet schenken? Laat hen een fleurige waardebon ontwerpen - goed voor tien taakjes of attenties waarmee ze hun moeder plezier doen. Ontbijt op bed, schoenen poetsen, dagelijks naar de bakker … laat hen zelf de ‘taakjes’ bedenken en op een mooi versierde lijst neerschrijven - met een spreuk of persoonlijke tekst erboven. Stel hen voor om de taakjes op de lijst af te vinken met een hartje.  

Meer me-time voor mama
Wat extra me-time: dat wil toch iedereen? Met deze natuurlijke scrub geven je leerlingen hun moeder een fijn bad- of douchemoment cadeau. De scrub maken ze in een handomdraai zelf. Kies liefst suiker als basis: dat is zacht voor de huid en de korrels lossen gemakkelijk op in water. De benodigdheden voor dit recept vind je in elke keukenkast.  

Wat heb je nodig voor een klein potje scrub?

  • 100 gram suiker of zout

  • 50 ml olijfolie

  • 2 el honing

  • geurolie (als je wil)

  • een kleine, goed uitgewassen bokaal die goed afsluit

Afhankelijk van hoe korrelig je de scrub wil maken, meng je twee of meerdere lepels olie met twee eetlepels suiker. Voeg een eetlepel honing toe voor een verzachtend effect en een paar druppels natuurlijke en aromatische olie. Meng het geheel even goed door en klaar! De  zelfgemaakte scrub blijft ongeveer twee weken bruikbaar. Maak een mooi kaartje met een tekening of een wens, en strik die met een leuk lint rond het bokaaltje. 

Lieve woordjes voor moeder
Net als juffen verdienen mama’s wel eens een extra complimentje. Laat daarom je kinderen dit jaar eens een lievewoordjesdoos maken - tjokvol  persoonlijke bedankjes, lieve berichtjes of inspirerende spreuken. Zo kan hun moeder er eentje uit plukken wanneer ze maar wil. 

De leerlingen versieren een doosje of een bokaal. Op een A3-tekenpapier maken ze een mooie kleurrijke tekening die het volledige vel bestrijkt. Met een liniaal verdelen ze de blanco achterkant in gelijke delen. Ze knippen de tekening tot minikaartjes, schrijven er hun berichtjes op en stoppen de kaartjes in de doos of bokaal.  Strik errond: klaar. 

Theemomentje met mama
Leuk om te doen, te geven en samen met hun moeder te beleven: de gepersonaliseerde theebuiltjes. Laat je leerlingen een klein doosje met de favoriete thee van hun moeder naar de klas brengen. De (rechthoekige) theezakjes geven ze een persoonlijk tintje voor een ontspannen theemomentje, samen met hun moeder. 

  • Het label van het theebuiltje _ Vervang het label van de theezakjes met een etiket dat kinderen zelf ontwerpen: een tekening én een mooie spreuk. Dat label nieten de kinderen achteraf aan het touwtje van het theebuiltje. Wie handig is met de pc kan de leerlingen ook vragen een mooie selfie te maken. Die foto’s verkleinen ze tot het formaat van een label, kopiëren ze in rijen van vier in een Word-document, en printen ze uit. Inkt besparen? Laat je leerlingen hun zwart-wit foto’s  inkleuren tot kleine pop-art kunstwerkjes. 

  • De wikkel van het theebuiltje_Ook de wikkel rond de theezakjes maken kinderen eenvoudig zelf. Aan de binnenkant kunnen ze een lieve wens of spreuk schrijven. 

Vouw de wikkel. Voor elke wikkel heb je een strook papier van 25 cm lang en 9 cm breed nodig. De eerste vouw maak je 4 centimeter vanaf de bovenkant, voor de andere twee neem je het theebuiltje als ijking van het formaat. 

Snijd het flapje uit. Om de wikkel met een flapje dicht te vouwen, snijd je met behulp van een liniaal en een mesje schuine hoeken aan de bovenkant. Meet 2 centimeter vanaf de bovenkant en snijd tot een punt. Het flapje kleef je met een stickertje toe.