Home   Blijf op de hoogte via onze blog     Luisterboeken in de klas: Top 5

7 december 2019

Luisterboeken in de klas: Top 5

Luisterboeken in de klas: Top 5
resource-not-found

TOP 5

1. Kabouter Korsakov – luisterverhalen voor kleine avonturiers (vanaf 4 jaar)

Kabouter Korsakov is een reeks boeken met cd voor avonturiers vanaf 4 jaar. Het zijn korte, grappige verhalen over een stoere kabouter en zijn pientere vriend Meneer Wattman. Door een ongelukkig toeval moeten ze hun geliefde kabouterbos verlaten en komen ze in de mensenwereld terecht.
 
De verhalen worden gespeeld door een schare fijne acteurs en actrices en bevatten liedjes, gezongen door de zusjes Vinken.
 
Een ideale zoethouder in de auto op weg naar een vakantiebestemming, maar ook leuk als prentenboek of om voor te lezen op een druilerige dag of voor het slapengaan.

Naast de cd bevat het boek ook een downloadcode. Gebruik deze code in de GRATIS Geluidshuis-app en luister overal ter wereld op je smartphone of tablet: https://youtu.be/OOrXACclXac .
Meerdere titels te verkrijgen: https://www.geluidshuisuitgeverij.com/

resource-not-found

 2. Johanna en het Gravensteen – Historische luisterboeken (vanaf 10 jaar)

Dit is ongetwijfeld de grappigste en spannendste les geschiedenis die je ooit gekregen hebt. Reis mee naar het 16de-eeuwse Gent en ontdek het Gravensteen en de Beeldenstorm in een hilarisch historisch verhaal, waarin de rechters allesbehalve rechtvaardig zijn en de emoties over paella en waterzooi even hoog oplaaien als de brandstapels. Volg hoe Johanna en haar man Jacob de strijd aanbinden tegen de Raad van Vlaanderen… met hulp uit wel heel onverwachte hoek. Een leesboek en hoorspel in één, met bovendien: vree wijze wijsjes om mee te zingen.

Bekijk even de making of: https://youtu.be/t8LqFwYxO2M
Ook verkrijgbaar: De Bokrokker (Bokrijk) https://www.geluidshuisuitgeverij.com/

resource-not-found

3. Koning Odysseus – Heerlijk hoorspel (vanaf 10 jaar)

Koning Odysseus van Ithaca is overal goed in: boogschieten, zwaardvechten, grote houten paarden maken, zeilen en poseren voor op Griekse vazen. Maar één ding lijkt hem maar niet te lukken: thuis geraken. Bijna 20 jaar is hij al onderweg. Dat is vervelend, want thuis dingen tientallen aanbidders naar de hand van Odysseus’ vrouw, koningin Penelope. Zijn zoon Telemachus blijft rotsvast geloven in de terugkeer van zijn vader, maar Odysseus zit letterlijk vast op een rots. Een verhaal vol omzwervingen langs eilanden met losbandige lotuseters, zeskoppige monsters, verleidelijke sirenen en cyclopen die scheel zouden zien van de honger, mochten ze twee ogen hebben.
Meer op: https://www.geluidshuisuitgeverij.com/

resource-not-found

4. De Grijze Jager – ganse reeks op luisterboek (vanaf 9 jaar)

Will, een wees, wordt opgeleid tot een zogenoemde Grijze Jager: een spion van de koning. Het eerste deel in de spannende serie over Will en zijn vrienden van Kasteel Redmont.

Meer op: https://www.luisterrijk.nl/auteur/john-flanagan

resource-not-found

5. Pluk van de petteflet – luisterboek (vanaf 4 jaar, meer dan 5 uur luisterpret)

Op de bovenste verdieping van een torenflat woont het jongetje Pluk. Hij is een wijs kereltje, vriendelijk en behulpzaam voor mensen en dieren, daarom wordt er vaak een beroep op hem gedaan. Zaza, een kakkerlak, woont in zijn kamertje en de duif Dollie is zijn beste vriend, die boodschappen 'overvliegt' wanneer dat nodig is. De dokter, mijnheer Pen, de boekhandelaar en de familie Stampertje, ze hebben allemaal een plaatsje in zijn leven. Een heerlijk verhaal, waarin fantasie en realiteit dusdanig verweven zijn, dat kinderen zich met veel genoegen in deze wereld zullen verplaatsen en zich met Pluk kunnen identificeren.