Home   Blijf op de hoogte via onze blog     Leesvlog: Kinder- en Jeugdboekenjruy

3 februari 2021

Leesvlog: Kinder- en Jeugdboekenjruy

Basisonderwijs

Leesvlog De Leesjury

Hou je van lezen en vertel je graag welke boeken je leuk vond en welke niet? Ben je tussen 4 en 18 jaar? Word jurylid bij de Leesjury. Lees, stem en deel je leesplezier.

Feest! De kinder- en jeugdboekenjury bestaat veertig jaar. En dat vieren ze uitbundig. Met een nieuwe website, een frissere en look en een nieuwe naam: de Leesjury.

Maar de Leesjury, dat zijn ook kinderen en jongeren tussen de vier en achttien jaar die graag lezen én hun enthousiasme over een boek willen delen. Daarom nodigt de Leesjury je uit om uit om jurylid te worden. 

Zit er een heuse boekeninfluencer in jou? Word dan ook leesjurylid: 

  • sluit je dan aan bij een leesgroep of schrijf je in als internetjury 

  • leen boeken uit in je bib 

  • breng je stem uit en … 

  • inspireer andere lezers met je mening.  

Meer weten? Neem snel een kijkje op leesjury.be!

Je klas als Leesjury

Een gouden tip om lezen meer betekenis te geven? Toon je leerlingen dat hun mening telt. Vorm een leesgroep en schrijf die bij de Leesjury in. Eerst even een update. De KVJ bestaat 40 jaar en kreeg een nieuwe naam: de Leesjury. Als jurylid beoordelen jongeren tussen 4 en 18 jaar de boeken op de lijst van de Leesjury. Inschrijven bij een leesgroep kan vanaf de zomer tot het begin van volgend schooljaar, lezen en stemmen kun je tot april. Meer weten? Neem een kijkje op www.leesjury.be of www.kvj.be.

Geniet van de vakantie en alle verhalen!