Home   Blijf op de hoogte via onze blog     Het grootste postcorona-verjaardagsfeest met je klas

17 juni 2020

Het grootste postcorona-verjaardagsfeest met je klas

resource-not-found

Uitgeverij Plantyn

Het grootste postcorona-verjaardagsfeest met je klas

Tijdens het schooljaar gaat geen enkele verjaardag in de klas onopgemerkt voorbij! En ook de leerlingen die verjaarden tussen februari en juni 2020 - en dus tijdens de lockdown - verdienen een klasfeest. Hieronder enkele tips voor het leukste klassikale verjaardagsfeest, online én offline!

5 tips voor een feest in de klas

  1. Wie verjaardag zegt, zegt versiering! Maak dus kleurrijke kronen voor elke jarige en hang een ballon aan hun stoel. Zo springen ze er toch een beetje uit. 

  2. Uiteraard zingen jullie voor de jarigen een lied. Gaan jullie voor de individuele versie per jarige of zingen jullie één keer uit volle borst ‘lang zullen ze leven’?

  3. In het kader van de coronamaatregelen zeg je best tegen je leerlingen dat ze géén attentie mee hoeven te brengen, maar dat jij die voorziet: een individueel verpakte cupcake voor elke leerling. Ook een kleurrijke donut of lolly vallen ongetwijfeld in de smaak.

  4. Speel met de hele klas rebus of galgje op het bord, met als zoekwoord iets rond verjaardagen. Denk aan ‘hiep hiep hoera’, ‘verjaardagscadeau’, ‘geboortedatum’, ‘ sterrenbeeld’ ...

  5. Houd een themales rond sterrenbeelden. Zo leren ze elkaar weer iets beter kennen. 

5 tips voor een virtueel feest

  1. Organiseer een Zoom-gesprek en stel een achtergrond in met foto's van de jarigen.

  2. Deel je scherm en speel een karaoke-verjaardagslied af. Zo blijft iedereen in de maat.

  3. Maak een digitale verjaardagsquiz over de jarigen met de mini-polls. 

  4. Stuur naar elke jarige een attentie of Mobile Postcard van bpost.

  5. Organiseer een virtuele tombola met ballonnen: blaas zoveel ballonnen op als er leerlingen in je klas zitten. Voor elke jarige, vul je een ballon met een naamkaartje en confetti. Bouw de spanning op, doorprik alle ballonnen tijdens de virtuele party en zing voor elke jarige een ander liedje.