Home   Blijf op de hoogte via onze blog     Geestige ideetjes voor Halloween in de klas

9 oktober 2020

Geestige ideetjes voor Halloween in de klas

Geestige ideetjes voor Halloween in de klas
resource-not-found

Vampier hier, dank u!

Je klas in een bloederig jasje steken hoeft niet moeilijk en al zeker niet duur te zijn. Gaat je feest digitaal door? Dan kan je een spooky achtergrond instellen op Zoom of Skype. Om je klas te versieren, kan je spook- of pompoenslingers uit papier knippen of hang simpelweg wat zwarte vlaggetjes op. Met druppels rood kaarsvet op afgebrande witte kaarsen creëer je meteen een ‘vampierig’ effect. Mag het nog wat enger? Druk dan een foto van een hoofd af, lamineer het en stop het in een bokaal met gekleurd water. Hell yeah!

Killeroutfit? Check!

Halloween zou Halloween niet zijn zonder een monsterlijk geslaagde verkleedoutfit. Speel in op wat je leerlingen kennen en houd die Ratched of Tiger King-outfit voor je Halloweenfeest met vrienden. Kan je niet kiezen tussen een heks, spook, zombie of andere griezel? Spreek dan een letter af met je klas waarmee elke outfit moet beginnen. Een enge versie van Billie Eilish, een Bebloede Bruid of kwaadaardige Batmanmaken van jouw klas of Zoom-sessie bijvoorbeeld dé place to B. 

resource-not-found

Geestige activiteiten

Nu de versiering ophangt en de outfits gekozen zijn, kan het feesten als de geesten beginnen. Leer je leerlingen hoe ze zichzelf opmaken in de typisch Mexicaanse Día de los muertos-stijl of toon allemaal samen je beste dansmoves met een aantal toepasselijke Just Dance-nummers. Begin Ghostbusters al maar te oefenen! Je kan de kids ook op voorhand een griezelverhaal laten schrijven, dat ze dan beurtelings voorlezen tijdens jullie feest. Ready, set, ghost!

Laat je ook inspireren door ons Halloween-bord op Pinterest.