Home   Blijf op de hoogte via onze blog     Félicitations! Deze klas won onze Franse quiz … en dit is hun prijs!

6 april 2023

Félicitations! Deze klas won onze Franse quiz … en dit is hun prijs!

Groot feest op de Vrije Basisschool Sleutelhof in Rumst! Op vrijdag 10 maart was het er niet alleen Pyjamadag, maar mochten de leerlingen van het vijfde leerjaar ook een heel bijzondere prijs in ontvangst nemen: een bouwpakket van Creatool om zélf de Eiffeltoren in elkaar te knutselen. Hoe en waarom? Dat lees je hier.

Zo verliep de wedstrijd

Vanaf volgend schooljaar kunnen leerkrachten in het 5de en 6de leerjaar aan de slag met Casse-cou, de nieuwe methode Frans van Plantyn. En da’s er eentje voor echte durvers (‘Casse-cou’ betekent letterlijk ‘waaghals’), want in elk thema is er een grote klasuitdaging als eindopdracht. Daarbij kunnen leerlingen alle woordenschat en grammatica uit dat hoofdstuk op de proef stellen. Om de lancering te vieren konden scholen deelnemen aan een toffe Franse quiz. De hoofdprijs? Een stoere klasuitdaging natuurlijk: de winnaars mochten samen de Eiffeltoren nabouwen in de klas, met een levensgroot bouwpakket van Creatool.

Proficiat, Sleutelhof

Gejuich op de Vrije Basisschool Sleutelhof in Rumst, want daar kwam de klas van juf Camille en juf Amber als grote winnaar uit de bus. Uitgerekend op Pyjamadag leverde Kobe van Creatool een gigantisch houten bouwpakket bij hen af. Ideaal om kinderen de basisprincipes van techniek aan te leren op een laagdrempelige manier: “De uitvindersvlam aanwakkeren bij elk kind, daarvoor doen we het. Want geen enkele uitdaging is een brug te ver”, aldus de makers van Creatool. En dat bewijzen ook de leuke, maar tegelijk haalbare uitdagingen van Casse-cou!

Trois … deux … un … C’est parti!

Maar hoe bouw je nu zo’n grote Eiffeltoren? Volgens de 10-jarige Lux is dat heel simpel: “Eerst overleg je met je teamgenoten hoe je je toren gaat bouwen en welke materialen je zal gebruiken. Dan bouw je een stevige basis en ten slotte maak je een punt om de toren af te maken.” Et voilà: je toren staat er in un, deux, trois!

Benieuwd of Casse-cou past bij jou en je klas? Op www.cassecou.be kom je alles te weten over de voordelen van deze methode, kan je lesmateriaal doorbladeren en ontdek je ervaringen van andere leerkrachten.