Home   Blijf op de hoogte via onze blog     EHBU: Bewegend leren op basisschool De Veerkracht

24 november 2022

EHBU: Bewegend leren op basisschool De Veerkracht

Sinds een jaartje zitten de leerlingen van basisschool De Veerkracht in een fonkelnieuw gebouw. De krijtborden maakten plaats voor digiborden, maar werden daarom niet in de vuilbak gegooid. Die komen nu immers goed van pas in de 5 buitenklassen van de school. Een handige manier om kinderen meer te laten bewegen tijdens de schooluren! 

Maximum 1 uur zitten

“We proberen extra in te zetten op bewegen tijdens de schooluren. We voorzien dan ook veel bewegingsmomenten, zodat leerlingen nooit langer dan één lesuur stilzitten op hun stoel”, vertelt leerkracht Tom. “Onze buitenklassen met de krijtborden zijn daarbij natuurlijk heel handig!"

Rudy, Fanny en Conny

De leerkrachten bedenken de gekste manieren om hun leerlingen te laten bewegen: “Daarvoor kruipen we af en toe in de huid van ons alter ego. Dan worden we sportcoaches die de leerlingen motiveren om in actie te schieten: Rudy, Fanny en Conny!” Maar … waar is Conny eigenlijk? Hebben de leerlingen van het eerste leerjaar haar misschien gezien? Of kan jij misschien helpen? Bekijk de video en ga mee op zoek naar Conny!