Home   Blijf op de hoogte via onze blog     Beleef een coronaproof Sinterklaasfeest

18 november 2020

Beleef een coronaproof Sinterklaasfeest

Beleef een coronaproof Sinterklaasfeest
resource-not-found

Hij komt, hij komt, die goede lieve Sint! Zelfs als de omstandigheden het niet toelaten om de goedheiligman in de klas te ontvangen, kan je er een leuk Sinterklaasfeest van maken met jouw leerlingen. Hoe? Wij gooien alvast een paar toffe ideeën in je schoentje. 

Oh wie zwaait daar kinderen?

Zelfs Sinterklaas ontsnapt niet aan de regels van social distance. Gelukkig is de speelplaats groot genoeg voor hem en zijn roetpieten om alle brave kinderen van op afstand te begroeten. Zorg ervoor dat de lessen bezig zijn wanneer het tweetal met of zonder Slechtweervandaag aankomt en laat je leerlingen uitgebreid wuiven aan het venster. Wel speciaal, zo’n paard met een mondmasker. Dag Sinterklaasje, daa-ag, daa-ag!  

Oh kom maar eens kijken

Sinterklaas en vooral roetpiet houden van zingen en dansen. Organiseer daarom een Grote Sinterklaasshow in jouw klas, waarbij elke leerling zijn of haar talent tentoonstelt. Breakdancen, jongleren, rappen… Alle acts zijn welkom! Pret verzekerd én je leert weer een nieuwe kant van je leerlingen kennen. De gemaakte foto’s en filmpjes sturen jullie achteraf simpelweg via een mailtje naar Spanje. Wedden dat de Sint onder de indruk is? Olala!

resource-not-found

Wat ik in mijn schoentje vind

Laat je leerlingen in de week van zes december een brief schrijven aan de Sint. Daarin kunnen ze bespreken wat ze al geleerd hebben op school, of ze vinden dat ze braaf zijn geweest in de klas en wat ze voortaan beter zullen doen. Op vrijdag kan dan iedereen zijn schoentje zetten met een wortel en suikerklontje erbij. Vol verwachting klopt hun hart wanneer ze maandag op school komen. Zou de Sint hebben teruggeschreven? Met een beetje hulp van de juf of meester ongetwijfeld wel. Inclusief roetvlekken van Piet!  

De Mac van Sinterklaas

Zie ginds komt de Zoomboot uit Spanje weer aan. Jij verrast jouw klas namelijk met een spannende videocall met de Sint. Laat de kinderen op voorhand wat vragen bedenken die ze Sinterklaas en roetpiet willen stellen, zodat het gesprek vlotjes verloopt. Fluister de digitale Sint ook enkele weetjes over en anekdotes uit jullie klas in, waarmee hij de leerlingen kan opschrikken. Wel wel, Kiara, heeft jouw hond alwéér je huiswerk opgegeten? Sinterklaas weet het wel!