Home   Blijf op de hoogte via onze blog     Auteur aan het woord: Kelly Serneels

28 januari 2022

Auteur aan het woord: Kelly Serneels

Secundair Onderwijs

Auteur aan het woord: Kelly Serneels

Digitaliseren, wie z’n best doet zal het leren. Dat dacht ongetwijfeld ook Kelly toen zij zich aanbood om mee te werken aan de digitalisering van onze wiskundemethodes. En of ze enthousiast is over de online oefeningen!

Van wiskundeleerkracht naar auteur voor Plantyn: het is maar een kleine stap voor Kelly Serneels. Zij miste al enkele jaren een digitale tegenhanger van onze wiskundemethodes en ging er uiteindelijk zelf mee aan de slag om online oefeningen aan te bieden aan leerlingen van het eerste tot het vierde jaar.

Zelf nieuwe oefeningen bedenken deden Kelly en haar collega-auteurs niet, wel digitaliseerden ze een deel van de Plantyn-boeken. Op die manier kunnen leerkrachten kiezen of ze op papier, digitaal of met een combinatie van beide werken in de klas. 

Naast de leerstof zelf, bieden ze ook de wiskunde-oefeningen digitaal aan. Mét de mogelijkheid om tussenstappen te noteren, feedback te vragen en hints te bekijken. Vooral dat vindt Kelly zo goed aan hun werk. “De computer neemt een steeds groter deel van het leven van de leerlingen in beslag. Daarom is het enorm belangrijk dat we hen leren hoe ze wiskunde digitaal kunnen beleven, bijvoorbeeld met een wiskundig toetsenbord”, aldus Kelly.

Ook zin om als auteur aan de slag te gaan bij Plantyn? Get in touch!