Codi's voor codi's

Netwerk voor coördinerende directeurs

Plantyn Codi-s voor codi-s 2022 1920 x 882 2

Het zit ons (en vele anderen) niet mee! Eerder al hebben we onze reflectiedag van 19 november moeten doorschuiven naar woensdag 23 februari. En nu, een paar weken voor het zover is, worden we weer midscheeps door de coronamaatregelen getroffen.


Er is nog steeds vrijwel niets mogelijk in de gebouwen van het Departement Onderwijs & Vorming waar we te gast zijn. Met het organisatiecomité kunnen we dan ook niet veel anders dan de reflectiedag opnieuw uitstellen. Nieuwe datum is vrijdag 18 november 2022.


En wat met corona, horen we u vragen? Wel, we hopen natuurlijk dat het op 18 november wél zal kunnen. Maar, en dat is belangrijk, de reflectiedag vindt zeker plaats: kan het niet ‘fysiek’, dan kiezen we voor een mooi en aangenaam digitaal alternatief.


Waarover gaan we het hebben? In principe houden we het bij ‘leerachterstand’. Mocht de inhoud van het programma niet hetzelfde blijven, dan laten we u dat uiteraard via de website zo snel mogelijk weten!

Codi's voor Codi's is helemaal terug

Reflectiedag

We hebben elkaar even moeten missen maar daar komt verandering in. Tijdens onze reflectiedag kunnen we elkaar weer live begroeten, bijpraten, van gedachten wisselen en heel wat opsteken van elkaars ervaringen.

Thema

Programma

Praktisch

>

Thema: leerachterstand

Corona heeft voor kansen gezorgd maar de hele samenleving, en dus ook het mooie Vlaamse onderwijslandschap, is wel vol in de flank getroffen. Vandaag staan we dicht bij het ‘oude normaal’ en zien we dat heel wat leerlingen nu met leerachterstand geconfronteerd worden. Wat kan je daaraan doen? Hoe moet je dat doen? Kan datawerking daarbij een hulp zijn?

Waar kunnen coördinerend directeurs hun collega’s helpen?

Dat wordt het thema voor onze Reflectiedag. Het wordt, dat hopen we tenminste, een reflectiedag zoals weleer: met boeiende sprekers, interessante discussiegroepen en heel wat materiaal om mee aan de slag te gaan.

Programma

09u30: Ontvangst met koffie
10u00: Inleiding op de dag
10u10: Drie keynotesprekers belichten het thema van de dag:

  • Els Vermeire: Coördinerend Inspecteur Lerende organisatie (Innovatie, ontwikkeling en Onderwijsspiegel) bij de Vlaamse Onderwijsinspectie.

  • Thomas Wouters: data-analist bij het Departement Onderwijs en Vorming. Hij ontwikkelde samen met zijn collega's de coronamonitor, een instrument om de impact van de coronacrisis op de onderwijskeuzes en -uitkomsten van leerlingen op te volgen.

  • Daniël Muijs: Dean, School of Education and Society, Academica Lifelong Learning

11u40: Gespreksgroepen aan de hand van richtvragen
12u45: Middagmaal
13u45: Terugkoppeling van de discussiegroepen


Stef Van Malderen (Uitgeverij Plantyn) belicht het thema met vertegenwoordigers van de pedagogische begeleiding van de vier onderwijsnetten:

  • Peter Op 't Eynde (Katholiek Onderwijs Vlaanderen)

  • Lotje De Spiegeleer (GO!)

  • Elias Hemelsoet (OVSG)

  • Youri Vande Sande (POV)

15u: Afsluiting van de dag met receptie

Praktisch

  • Waar: Departement Onderwijs, Koning Albert II-laan Brussel.

  • Helemaal gratis. Vooraf inschrijven en zeker komen. Lukt dat niet, tijdig afmelden aub!