Home   Informat     Codi's voor codi's

Codi's voor codi's

Netwerk voor coördinerende directeurs

Plantyn Codi-s voor codi-s 2022 1920 x 882 2

We kijken met tevredenheid terug op onze reflectiedag van vrijdag 18 november 2022. Hartelijk dank voor jullie positieve reacties!

Het thema van de dag was 'Leerachterstand! Hoe pak je het beleidsmatig aan?'

Codi's voor Codi's is helemaal terug

Reflectiedag

We hebben elkaar even moeten missen maar daar komt verandering in. Tijdens onze reflectiedag kunnen we elkaar weer live begroeten, bijpraten, van gedachten wisselen en heel wat opsteken van elkaars ervaringen.

Thema

Programma

Praktisch

>

Leerachterstand! Hoe pak je het beleidsmatig aan?

Het thema van de dag is ‘Leerachterstand! Hoe pak je het beleidsmatig aan?’ Leerachterstand is een gegeven in het onderwijs van vandaag en de recente covid-perikelen hebben daar geen goed aan gedaan. Tijd om de handen uit de mouwen te steken dus … coördinerend en algemeen directeurs zitten immers vanuit hun functie in de cockpit om dit aan te sturen. Alleen: wat kan je daaraan doen? En hoe moet je dat dan doen? Kunnen data de leerachterstand in jouw scholengemeenschap in kaart brengen? Waar kan je je collega’s helpen?

Het wordt een reflectiedag in de stijl van de vorige dagen en dat betekent: boeiende keynote-sprekers, interessante discussiegroepen om met collega’s van gedachten te wisselen en kennis te delen en, dat hopen we toch, materiaal om mee aan de slag te gaan.

Programma

09u30 - Ontvangst met koffie
10u00 - Inleiding op de dag
10u10 - Twee keynotesprekers belichten het thema van de dag:

  • Els Vermeire: Coördinerend Inspecteur Lerende organisatie (Innovatie, ontwikkeling en Onderwijsspiegel) bij de Vlaamse Onderwijsinspectie.

  • Steven Groenez: data-analist bij het Departement Onderwijs en Vorming.

11u40 - Gespreksgroepen aan de hand van richtvragen
12u45 - Middagmaal
13u45 - Terugkoppeling van de discussiegroepen

Stef Van Malderen (Uitgeverij Plantyn) belicht het thema met vertegenwoordigers van de pedagogische begeleiding en enkele codi's.

14u45 - Interactie met het publiek
15u00 - Afsluiting van de dag met receptie

Praktisch

  • Wanneer: Vrijdag 18 november vanaf 09u30

  • Waar: Departement Onderwijs, Koning Albert II-laan Brussel. Parkeren kan niet langer onder het gebouw. Je komt dus best met het openbaar vervoer. Wie toch met de auto komt, kan parkeren in de Interparking op het Rogierplein (www.interparking.be: je kan zelfs een plaats vooraf boeken) en vandaar is het hooguit 10 minuutjes wandelen.

  • Helemaal gratis. Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Ben je toch nog verhinderd? Laat het gewoon even weten, waarvoor dank!