INHOUD - Hoe is een hoofdstuk in Impact NU opgebouwd?

De delen van Impact NU vertrekken niet vanuit een centraal thema, wel vanuit competenties.

  • Elk deel start met een overzicht van de inhouden, gevolgd door een schematische weergave die de samenhang van de lessen met de communicatieve opdracht weergeeft.
  • De eerste les van een deel is een instaples, die leerlingen laat nadenken over associaties en over de inhoud en mogelijke aanpak van de communicatieve opdracht.
  • Nieuwe leerstof wordt vervolgens aangebracht en verwerkt via een reeks bouwsteenlessen. De lessen rond taalgebruik, taalbeschouwing en literatuur staan geclusterd in een opbouwende volgorde, maar zijn flexibel inzetbaar. Samen vormen ze (in)directe bouwstenen voor de geïntegreerde toepassing in de communicatieve opdracht. Je kiest zelf wanneer en hoe vaak je afwisselt tussen taalgebruik, taalbeschouwing en literatuur.

In elk deel wordt ook expliciet gewerkt aan verruiming van het lexicon door in te zetten op woordenschatstrategieën, domeinspecifieke taal en academische woordenschat.

De afsluiter van een deel is de communicatieve opdracht, waarin leerlingen worden uitgedaagd om de leerinhouden van de voorafgaande bouwsteenlessen functioneel en geïntegreerd toe te passen.

Gerelateerde artikelen

ALGEMEEN - Wat is een blended leeroplossing? ALGEMEEN - Waarom zou ik voor de 3de graad kiezen voor een nieuwe leeroplossing van Plantyn?DOELGROEP - Voor welke richtingen is Impact NU bedoeld? AANBOD - Wat is de uitgavevorm van Impact NU 5 en 6 voor de doorstroomfinaliteit?AANBOD - Wat is de uitgavevorm van Impact NU 5 en 6 voor de dubbele finaliteit? INHOUD - Op welke doelen is Impact NU afgestemd? INHOUD - Is er ook lesmateriaal voor de specifieke minimumdoelen beschikbaar? INHOUD - Hoe wordt in de doorstroomfinaliteit aan literatuur en literatuurgeschiedenis gewerkt? INHOUD - Welke plaats heeft literatuur in de dubbele finaliteit? INHOUD - Wat zit er in het Vademecum van Impact NU?DIDACTIEK - Hoe worden leerlingen ondersteund in het leerproces via effectieve didactiek? DIDACTIEK - Hoe worden leerlingen voorbereid op hoger onderwijs? SCOODLE - Waaruit bestaat het digitaal aanbod voor de leerkracht? SCOODLE - Waaruit bestaat het digitaal aanbod voor de leerling?