Hoe krijgt mijn school toegang tot het kleuterdemomateriaal?

Het demomatiaal voor de kleuterschool moet door Plantyn geactiveerd worden. Neem dus contact op met je regioverantwoordelijke.

Echter zal je als beheerder ook een paar voorbereidende stappen moeten doorlopen zodat je goed aan de slag kunt gaan met Scoodle.

1. Om de leerkrachten toegang te geven tot materialen binnen de schoolomgeving van scoodle dienen de leerkrachten zelf eerst een account aan te maken op scoodle. Ze gaan naar www.scoodle.be en kiezen daar voor ‘Nog geen account? Registreer je hier’.

Registreer je hier.png

2. Zodra de leerkrachten een Scoodle-account hebben aangemaakt kun je hen een uitnodiging sturen.

Dat doe je via het tabblad Schoolbeheer > Leerkrachten.

Leerkrachten toevoegen.png

Opgelet: Je kiest voor het e-mailadres waarmee de leerkracht zich eerder heeft geregistreerd op Scoodle. Vraag dus zeker op voorhand alle Scoodle-accounts bij de leerkrachten op die je wilt toevoegen voor je hieraan begint.

3. Er wordt een uitnodiging naar het Scoodle-account van de leerkracht gestuurd. (Opgelet: de leerkrachten krijgen geen e-mail om hen hiervan op de hoogte te brengen. Je kunt de leerkrachten dus best zelf laten weten wanneer je het materiaal hebt geactiveerd zodat ze via hun dashboard – in hun eigen account – de uitnodiging kunnen aanvaarden).

4. Leerkrachten kunnen het materiaal dat voor de school geactiveerd is enkel bekijken als ze aan een klas gekoppeld zijn. Als beheerder maak je een klas aan via het tabblad Schoolbeheer > Klassen. Kies daar voor “Nieuwe klas aanmaken” en vul de klasnaam in.

Deze klas kan fictief zijn en hoeft geen leerlingen te bevatten om het kleutermateriaal te bekijken.

Nieuwe klas aanmaken.png

Klasnaam nieuwe klas.png

Klik op “OK” om op te slaan.

 

5. Voeg nu de leerkrachten toe aan de (fictieve) klas. Ga hiervoor via Schoolbeheer > Leerkrachten om dan op het tandwiel achter de gewenste leerkracht te klikken en voor “Bewerken” kiezen:

Schoolbeheer-Leekracht bewerken.png

In de volgende stap moet je de leerkrachten nog koppelen aan een klas (in dit geval “Demoklas Kleutermateriaal) door gebruik te maken van het uitklapmenu:

Klasrechten leerkracht instellen.png

Tot slot klik je op “Bewaar” en de leerkracht zou nu toegang moeten hebben tot het demomateriaal als het eenmaal geactiveerd is voor de school. 

Let wel op: het kan een half uurtje duren voor het geactiveerde materiaal in de lerarenkit van de leerkracht zal verschijnen.

Uitnodiging accepteren.png

De leerkrachten kunnen nu in het demopakket verschillende gratis kleutermaterialen (taal, wiskunde, godsdienst, etc. ) terugvinden.

Om een thema van Sterretjes op te zoeken klikken ze hun kleuterjaar aan en kijken ze bij dat thema onder het tabblad ‘materiaal’. Daar vinden ze de handleiding,

extra bijlages , liedjes, etc.

 

Hierbij een voorbeeld:

Maria, de mama van Jezus.png

 

Onder het tabblad ‘Over de les’ vinden ze de Zill-fiche die ze nodig hebben om hun doelen terug te vinden.

Zill-fiche.png

 

Heb je het antwoord op jouw vraag niet gevonden? Bekijk de gerelateerde artikelen of neem via dit formulier contact met ons op en we helpen je zo snel mogelijk verder.