1 september 2020

Tring-tring! Duurzame én leuke vervoermiddelen in aantocht

Tring-tring! Duurzame én leuke vervoermiddelen in aantocht

Invalid multimedia format.

Tring-tring!

Duurzame én leuke vervoermiddelen in aantocht

Stevig in het zadel


Fietsen is niet de origineelste manier om naar school te gaan, maar je kan een ritje op een stalen ros wel wat spannender maken. Leerlingen die dicht bij elkaar wonen kunnen bijvoorbeeld samen een oude tandem opknappen en er ’s morgens en ‘s avonds met z’n tweetjes een trap op geven. Komen er sommige kinderen van ver? Dan is een elektrische fiets de investering waard. Die bespaart hen tijd én energie, die ze meteen kunnen gebruiken in het eerste lesuur.

It’s electrifying


Bird, Poppy, Circ, Lime… De elektrische deelsteps vliegen ons om de oren. Ze staan op elke straathoek in grote steden en brengen je in een duimwenk van de voordeur naar de schoolpoort. Veel leerlingen hebben bovendien hun eigen step, hoverboard of Segway op zolder of in de garage staan. Moedig hen aan om die dure verjaardags- en kerstcadeaus eindelijk ten volle te benutten. Met een beetje geluk mag jij ook weleens een toertje doen.

Stap voor stap


Wonen jouw leerlingen in de buurt van de school? Dan kunnen ze simpelweg hun beste beentje voor zetten om er te geraken. Je kan je leerlingen motiveren met de toffe app Walkr, een ruimtespel waarbij je al wandelend punten haalt. Ook kan je wekelijks een nieuwe podcast aanraden om onderweg te beluisteren of per klas een Spotify-playlist aanmaken waaraan iedereen zijn favoriete hits toevoegt. Alan Walker is iets te voor de hand liggend, zeker?