Home   Blijf op de hoogte via onze blog     Schoolflash: Don Bosco Groenveld

27 september 2022

Schoolflash: Don Bosco Groenveld

Zorgzaam, creatief en superenthousiast: zo kan je de leerlingen van Don Bosco Groenveld het best omschrijven. Op deze secundaire school in Heverlee kunnen scholieren terecht voor twee boeiende studiedomeinen: Zorg & welzijn en Decor & etalage. Wij sprongen eens binnen!

Een fijn en veilig gevoel

Gitte, die in het vijfde middelbaar in de richting Verzorging zit, vertelt ons waarom ze hier zo graag naar school gaat: “Ik hou ervan om voor mensen te zorgen, groot en klein. Ik doe deze richting dan ook met heel mijn hart. Omdat ik al sinds het eerste middelbaar op Don Bosco zit, voel ik me hier ook heel veilig. Ik ken de leerkrachten en klaslokalen door en door.” Klasgenote Mariyam vult aan: “Er is hier ook leerlingenbegeleiding. Als je je niet goed voelt, kan je daar terecht. Maar je kan ook goed met de leerkrachten praten. Zij zorgen echt voor een fijn gevoel in de klas."

Gitte kent niet alleen de school door en door, maar ook de andere leerlingen van haar klas. Dat is deels te danken aan de cirkelgesprekken tijdens de lessen: “Soms ‘cirkelen’ we in de klas. We gaan dan samen met de leerkracht in een cirkel zitten en dan praten we over hoe we ons voelen of gaan we dieper in op een bepaald onderwerp. Zo leren we elkaar veel beter kennen, in plaats van enkel tijdens de lessen of op de speelplaats met elkaar te babbelen."


Leerkracht ‘mevrouw Nicole’ bevestigt dat er op Don Bosco een sterke band is tussen leerlingen en leerkrachten: “Je hoort het: wij worden hier met de voornaam aangesproken. Dat is een bewuste keuze om de kloof tussen leerkrachten en leerlingen te verkleinen.” Mevrouw Nicole werkt heel graag op Don Bosco, vertelt ze: “We kunnen hier echt een verschil maken voor leerlingen. We laten hen groeien in hun eigenheid en ondersteunen hen daarbij. We proberen ook aandachtig te luisteren en met hen in dialoog te gaan. Hier heb ik niet alleen als leerkracht, maar ook als mens geleerd dat je respect krijgt als je respect geeft.” Een mooie levensles!