21 december 2021

Plantyner in de kijker: Mathi De Pauw

Basisonderwijs & Secundair onderwijs

Plantyner in de kijker: Mathi

Helaas ladies, computerman Mathi De Pauw is al van ‘t straat. En dat heeft hij aan een van zijn Plantyn-collega’s te danken. Maak kennis met deze rasechte Kempenaar.

Hoewel zoetebek Mathi naar eigen zeggen introvert is, vertelt hij toch vrijuit over zijn liefdesverhaal bij Plantyn. Ook voor zijn job als support engineer gaat zijn hart nog steeds sneller slaan. Hij omschrijft die zelf met vijf woorden: stress, behulpzaam, nodig, divers en uitdagend.

Stress

Als support engineer zijn alle dagen anders. De ene dag gaat alles rustig, de volgende is het alle hens aan dek, toeters en bellen, en alle alarmen die afgaan. Gelukkig weet Mathi wel hoe hij met die gezonde stress om moet gaan. 

Behulpzaam

In een bedrijf vol technologie, computerschermen, laptops en meer is een support engineer onmisbaar. Mathi is meer dan eens de redder in nood. Hij helpt iedereen en daar zijn ze hem allemaal heel dankbaar voor.

Nodig

Een computer die niet werkt? Dat kan niet bij een modern bedrijf als Plantyn. “Computermannen” als Mathi zijn nodig voor een goede werking én ze moeten altijd klaarstaan voor hun collega’s.

Divers

Een kleinigheidje als een computerscherm repareren? Of een server die uitvalt waardoor het internet in het hele gebouw moet herstart worden? Mathi doet het allemaal, wat de moeilijkheidsgraad ook is.

Uitdagend

Sommige taken die Mathi voorgeschoteld krijgt zijn écht niet makkelijk. Doordat hij nog niet zo lang bij Plantyn werkt en ook vaak met anderstalige collega’s aan de lijn hangt, kunnen zijn werkdagen best uitdagend zijn. 

Hoe ziet zijn werkdag eruit?

Elke dag is anders, maar hij begint - helaas - met opstaan. Mathi rijdt naar kantoor, parkeert zich op -2 en neemt de trap. Beetje op de lijn letten, hé.

Op kantoor checkt hij eerst de ‘tickets’ met vragen en problemen in een handig supportportaal. Als IT’er voor de hele groep moet hij ook naar internationale tickets kijken, maar stiekem toch eerst naar die van de Plantyners.

Kan iedereen starten? Dan begint Mathi aan zijn planning: serveronderhoud, scripts schrijven, security-alerts opzetten, … ‘t kan allemaal. Een detail: de planning gaat ervan uit dat er niets fout gaat, maar is dat ooit zo? Niet vaak. Er ontploft een laptopbatterij, een server moet herstart worden, meetings, … maar Mathi staat klaar om brand(jes) te blussen.

Soms mag hij ook naar het buitenland: events in Nederland of zelfs een tripje Stockholm. Dat laatste werd onrechtstreeks mogelijk gemaakt door Plantyn.

En da’s - in het kort - het takenpakket van een IT’er bij Plantyn. Die functie omschrijft Mathi als ‘een fijne collega die fijne collega’s technisch ondersteunt’. Want volgens hem zijn het hier allemaal toppers.