14 juni 2022

Plantyner in de kijker: Cathel Patte

Wie Plantyn een beetje kent, weet: bij ons zijn papier en digitaal één verhaal. Maar daarvoor hebben we mensen nodig als Cathel, onze business representative voor learning solutions. Onze wat, vraag je? Bij deze: een woordje uitleg!

Als business representative voor learning solutions vormt Cathel de brug tussen twee belangrijke teams bij Plantyn: het uitgeefteam en de developers. Terwijl die eersten de leermiddelen inhoudelijk uitwerken, zorgen die laatsten dat ook het digitale verhaal er staat. Cathel waakt erover dat die digitale ontwikkelingen mooi aansluiten bij de educatieve oplossingen van Plantyn in de verschillende onderwijstypes. Haar job in 5 woorden? Digitaal, platformen, dialoog, blended learning en gebruikers.

Digitaal

Het digitale aspect van Cathels job spreekt voor zich: haar taak is om het digitale deel van Plantyns educatieve leermiddelen te ondersteunen. Denk aan online opleidingen, handleidingen, gepersonaliseerde remediëring, enzovoort.

Platformen

Cathel probeert de gebruikerservaring van Scoodle en Scoodle Play, de digitale platformen van Plantyn, continu te verbeteren. Ook gaat ze op zoek naar nieuwe functionaliteiten die een meerwaarde kunnen zijn voor scholen.

Dialoog

Cathel gaat regelmatig in overleg met verschillende teams binnen Plantyn. Dat gaat verder dan het uitgeefteam en developers alleen. Ook met marketeers, pedagogisch afgevaardigden en de collega’s bij de support- en helpdeskafdeling zit ze regelmatig samen.

Blended learning

Voor Cathel (en Plantyn) is het heel belangrijk om papier en digitaal op de juiste manier in te zetten in het leerproces. Met andere woorden: daar waar ze het nuttigst zijn. En dat houdt haar alziend oog goed in de gaten!

Gebruikers

Het einddoel van Cathel is eenvoudig: de tevredenheid van gebruikers zo hoog mogelijk houden. Moeten er keuzes gemaakt worden, dan houdt ze altijd rekening met de beste oplossing voor leerkrachten en leerlingen. 

Hoe ziet Cathels dag eruit?

‘Routine’ staat niet in Cathels woordenboek, en zo heeft ze het het liefst. Ze verdeelt haar tijd vooral over online meetings en vergaderingen op kantoor. Die vergaderingen gaan telkens ergens anders over. ‘s Ochtends overlegt ze met auteurs, ‘s middags heeft ze het over de toekomst van het onderwijs en afsluiten doet ze met een technische vraag voor een van de ontwikkelaars.

Maar de allerleukste dagen? Dat zijn de dagen waarop ze gebruikers om hun input mag vragen. Vaak zijn dat verrijkende contacten, waarbij heel wat nieuwe ideeën tot stand komen. Voor Cathel een essentieel onderdeel van haar job!