Home   Blijf op de hoogte via onze blog     GO! Atheneum brengt wetenschappen tot leven met 3D-beelden dankzij Plantyn

28 november 2023

GO! Atheneum brengt wetenschappen tot leven met 3D-beelden dankzij Plantyn

"Het coolste wat ik in deze les gezien heb, is de celkern!” zei niemand ooit. Of toch wel? De lessen biologie en chemie waren nog nooit zo spannend op het GO! Atheneum in Maaseik, waar de leerlingen van het vijfde middelbaar sinds kort aan de slag gaan met de AR-app van Ludenso. Hoe, wat en vooral: waarom? Je leest het hier!

3D beelden in je broekzak

Studeren in 2D is zo passé! Tenminste, toch als het gaat over moleculen, celorganellen en lymfestelsels. Want die (en nog heel wat andere structuren) kan je bij de nieuwste leeroplossingen van Plantyn ook gewoon in 3D zien. Zo kunnen leerlingen met de AR-app van onze partner Ludenso allerlei 3D-modellen oproepen en tot in het kleinste detail bekijken. Veerle Damm, leerkracht chemie en biologie: “De Ludenso-app is echt een succes in onze klas. Veel leerlingen hebben problemen met dieptebeelden of kunnen zich moeilijk voorstellen hoe een 2D beeld er in werkelijkheid uitziet. Dankzij de app krijgen ze beter inzicht in structuren die ze in werkelijkheid niet kunnen waarnemen.” 

Ronddraaien, aantikken en inzoomen

De app gaat een pak verder dan de mogelijkheden van 2D beelden. Damm: "De grootste meerwaarde is dat leerlingen het beeld op hun smartphone kunnen ronddraaien en alle details goed kunnen zien.” Ook kan je makkelijk inzoomen en de verschillende elementen aantikken en benoemen, wat erg handig is volgens leerlingen Leinert en Elly. Hun klasgenote Noura is ook overtuigd: “Deze app ga ik vast en zeker gebruiken om te studeren voor toetsen!”

Willen jij en je leerlingen ook experimenteren met de Ludenso-app? Dat kan in de leerboeken en/of naslagwerken van: