DIDACTIEK - Hoe worden leerlingen voorbereid op de arbeidsmarkt?

Voor de leerlingen die met de leeroplossing DG-D/A werken, voorzien we domeinspecifiek materiaal op Scoodle. Daarin zetten we vooral in op het vakjargon en het verwerven van nieuwe woordenschat. Daarnaast komen ook vaardigheidsopdrachten aan bod. Zo kunnen de leerlingen met meer zelfvertrouwen voor Frans naar de arbeidsmarkt.

Verder vinden leerlingen op Scoodle een chatbot, die leerlingen stimuleert om te durven spreken in het Frans. In een veilige omgeving (eigen laptop en hoofdtelefoon) trainen de leerlingen hun spreekvaardigheid met de chatbot (spreekvaardigheid).

Er kan gekozen worden uit de volgende vijf conversaties:

  • Sollicitatiegesprek
  • Gesprek met de klantendienst
  • Gesprek op het politiekantoor (slachtoffer of getuige)
  • Gesprek met de receptie van een hotel/hostel
  • Opendeurdag – promotie voor studierichting

Gerelateerde artikelen

ALGEMEEN - Wat is een blended leeroplossing?ALGEMEEN - Waarom zou ik voor de 3de graad kiezen voor een nieuwe leeroplossing van Plantyn?AANBOD - Welke leeroplossing heb je nodig?AANBOD - Waaruit bestaat Coup de Cœur voor de 3de graad?INHOUD - Is er ook lesmateriaal voor de specifieke minimumdoelen beschikbaar? INHOUD - Op welke doelen is Coup de Cœur afgestemd? INHOUD - Hoe is een dossier in Coup de Cœur opgebouwd? INHOUD - Wat vinden leerlingen in het naslagwerk Coup de Main? INHOUD Op welke manier kan je het tijdschrift Cache-Cœur inzetten in de doorstroomfinaliteit? DIDACTIEK - Hoe worden leerlingen voorbereid op hoger onderwijs? DIDACTIEK - Hoe worden leerlingen ondersteund in het leerproces via effectieve didactiek? SCOODLE - Waaruit bestaat het digitaal aanbod voor de leerkracht? SCOODLE - Waaruit bestaat het digitaal aanbod voor de leerling?