AANBOD - Wat is de uitgavevorm van Epic 5 en 6?

In de 3de graad ga je aan de slag met activerende leerboeken.

Wat is een activerend leerboek?

Een activerend leerboek is een leerboek waarin leerlingen aantekeningen kunnen maken (noteren, markeren, onderlijnen …)

  • Het activerend leerboek nodigt uit om gestructureerd te leren noteren en actief leerstrategieën te ontwikkelen. Zo bereiden leerlingen zich voor op de academische vaardigheden.
  • Dit beschrijfbaar leerboek geeft ook voor de leerkracht kansen om eigen aanvullingen toe te voegen bij het lesmateriaal op papier. 

Wat is het verschil tussen een activerend leerboek en een leerwerkboek?

  • In een leerwerkboek worden opdrachten voornamelijk gemaakt in de papieren uitgave zelf; er is antwoordruimte voor voorzien.
  • Bij een activerend leerboek werken leerlingen antwoorden bij opdrachten voornamelijk uit op aparte cursusbladen, die ze kunnen toevoegen aan hun uitscheurbaar activerend leerboek.
    Bij sommige leeroplossingen gebeurt de verwerking digitaal in Scoodle.

Gerelateerde artikelen

ALGEMEEN - Wat is een blended leeroplossing? ALGEMEEN - Waarom zou ik voor de 3de graad kiezen voor een nieuwe leeroplossing van Plantyn?DOELGROEP - Voor welke richtingen is Epic bedoeld? AANBOD - Waaruit bestaat het blended aanbod van Epic voor de doorstroomfinaliteit? AANBOD - Waaruit bestaat het blended aanbod van Epic voor de dubbele finaliteit? INHOUD - Op welke doelen is Epic afgestemd? INHOUD - Zijn er taken/opdrachten beschikbaar voor leerlingen? INHOUD - Wat is er nieuw ten gevolge van de nieuwe onderwijsdoelen? DIDACTIEK - Hoe worden leerlingen ondersteund in het leerproces via effectieve didactiek? SCOODLE - Waaruit bestaat het digitaal aanbod voor leerlingen? SCOODLE - Waaruit bestaat het digitaal aanbod voor de leerkracht?