Home   Blijf op de hoogte via onze blog     Gratis toegang tot Oekraïens lesmateriaal

5 april 2022

Gratis toegang tot Oekraïens lesmateriaal

resource-not-found

6 april 2022

Toegang tot gratis Oekraïens materiaal voor lerende vluchtelingen

Een groeiend aantal jonge vluchtelingen uit Oekraïne arriveert nu in België, en sommigen zijn mogelijk al toegewezen aan jouw school.  We weten dat het van cruciaal belang is om dergelijke leerlingen te helpen hun opleiding voort te zetten, en dat het vooral nuttig kan zijn als ze toegang hebben tot leermateriaal in een taal en leerplan dat ze kennen. 

Daarom hebben we een site gelanceerd waar jij, zij en hun gezinnen digitale exemplaren kunnen downloaden van meer dan 300 gratis Oekraïense boeken voor basis- en secundair onderwijs die zijn goedgekeurd door het Oekraïense ministerie van Onderwijs. 

Al deze boeken zijn gemaakt door de Oekraïense educatieve uitgeverij Ranok, die ervoor heeft gekozen om zijn catalogus beschikbaar te stellen om ervoor te zorgen dat vluchtelingenstudenten hun studie kunnen voortzetten terwijl ze in andere Europese landen zijn. 

Plantyn is slechts een van een groeiende groep educatieve uitgeverijen die de krachten heeft gebundeld om deze materialen te helpen delen, in een project dat wordt gecoördineerd door de European Education Publishers Association. 

Taco Morelisse, chief executive officer van Plantyns oudergroep Infinitas Learning, zei:

"Oekraïense leermaterialen zijn - voorlopig - het meest effectief in het helpen van Oekraïense kinderen met scholing. We hopen dat deze veel scholen en leerkrachten in België zullen bereiken die nieuwe leerlingen uit Oekraïne in hun lessen verwelkomen.”