Home   Blijf op de hoogte via onze blog     Studio Plantyn: radio door en voor collega's

27 april 2023

Studio Plantyn: radio door en voor collega's

Bij Plantyn ontwikkelen we niet alleen uitstekende leermiddelen. Af en toe verzorgen we zelfs heuse radiouitzendingen. Dit jaar stelde ons radioteam de derde editie van Studio Plantyn samen. Na twee kerstprogramma's (in 2022 en 2021) was het nu tijd voor de eerste paaseditie.

Plantyn is trots dat het een van de weinige bedrijven is met een eigen radiostation: Studio Plantyn! Radio door en voor collega's: zo vatten we dit initatief het beste samen. Ons radioteam maakte ook van deze editie een waar feest voor het oor. Naast uitstekende muziek, leuke weetjes en een toffe quiz hebben we ook kunnen genieten van boeiende gesprekken. Zo is Studio Plantyn ook een ideaal kanaal om elkaar beter te leren kennen.

Grappige anekdotes door boeiende vertellers werden afgewisseld met informatieve nieuwsberichten of updates van het HR-team. Uiteraard ging het er niet altijd even serieus aan toe. Zo af en toe galmde er foute schlagermuziek door de boxen waardoor spontaan polonaises werden ingezet. Dit tot grote verbazing van onze buren.

Onze vaste presentatoren Anke en Dennis sparen hun stembanden niet: van 10u00 tot 16u00 radio maken is niet evident. Gelukkig kunnen ze rekenen op een enthousiast radioteam. Gezellige redactievergaderingen zorgen voor een vlotte voorbereiding en een gevarieerd geheel. Door die leuke afwisseling zit elke Plantyner individueel of per eiland gekluisterd aan zijn/haar headphone of bluetooth box.

Onze gelegenheidsradio werd in volle coronaperiode boven de doopvont gehouden: de warme radiogolven zorgden voor verbinding in tijden dat fysiek samenzitten niet mogelijk was. Nu voelen we nog steeds dat de ether gevuld is met verbondenheid. Studio Plantyn viel onmiddellijk in de smaak en het succesvolle recept blijft smaken. We kijken al uit naar de volgende editie!