Home   Blijf op de hoogte via onze blog     Dikketruiendag wordt #iktrekhetmijaan!

9 februari 2023

Dikketruiendag wordt #iktrekhetmijaan!

resource-not-found

Mag de verwarming wat lager en tellen de kleren iets meer laagjes? Dan zijn jij en je leerlingen al heel goed bezig. Maar we kunnen zoveel méér doen voor het klimaat. Daarom maakt Dikketruiendag dit jaar plaats voor #iktrekhetmijaan. Doe mee en win een leuke prijs met je school!

Wat is #iktrekhetmijaan?

De campagne #iktrekhetmijaan is een initiatief van MOS, dat in 2005 de allereerste Dikketruiendag organiseerde: een dag waarop iedereen een extra dikke trui aantrok om energie te besparen. Bijna 20 jaar later zijn er zoveel meer acties die scholen, bedrijven en andere organisaties ondernemen voor het klimaat. Met #iktrekhetmijaan is het tijd om al die acties in de kijker te zetten. Want iedereen trekt zich wel iets aan van het klimaat, toch?

Wat kan je doen met je school?

Hoe zet jouw school of klas zich in voor het klimaat? Rapen jullie elke woensdag samen zwerfvuil in het park? Houden jullie wekelijks een vegetarische boterhammendag? Of organiseren jullie een andere originele actie? Laat jullie inspanningen zien op sociale media en maak kans op een leuke prijs!

Zo doe je mee

1. Registreer je actie om kans te maken op een leuke prijs voor jou en je leerlingen (een toffe voorstelling, een klimaatworkshop …) Er zijn prijzen voor elke leeftijd.

2. Download het campagnemateriaal om je actie onder de aandacht te brengen.

3. Deel jullie actie op of rond 9 februari op sociale media met de hashtag #iktrekhetmijaan.

Veel succes!