10 mei 2022

Deze 3 scholen kregen een muurschildering cadeau!

Deze 3 scholen kregen een muurschildering cadeau!

Een unieke muurschildering op je school, ontworpen door een echte artiest? En dat gratis en voor niets? Ja hoor: Informat deed het zomaar cadeau aan welgeteld 3 scholen, ter ere van Dag van de Directeur. Benieuwd naar het resultaat? Kijk even met ons mee!

Felle kleuren voor De Mozaïek

Taal, diversiteit, sociale vaardigheden, ontdekken & onderzoeken en participatie. Het zijn geen lukraak gekozen woorden, maar wel de 5 pijlers van basisschool De Mozaïek . Artiest Fé Riské liet zich voor zijn muurschildering inspireren door de twee belangrijkste: taal en diversiteit. Daarvoor haalde hij de mosterd bij Nijntje van Dick Bruna: felle kleuren en vrolijke figuren. Met één duidelijke boodschap: hier telt elk kind!

De Wingerd: stoere wolf

De Wingerd gelooft dat haar leerlingen zelf alles in handen hebben om aan een straffe toekomst te bouwen, waarbij de school graag een handje toesteekt. Chloé Casier vertaalde dat idee naar een stoere wolf, die staat voor het team dat leerkrachten en leerlingen samen vormen. Deze wolf heeft de wereld letterlijk in handen, maar ligt er tegelijk ontspannen bij. En vooral: met een grote lach op z’n gezicht.

De Notelaar gaf carte blanche!

Silke Reyntjes kreeg carte blanche van De Notelaar , al had de school wel een voorkeur voor iets met ‘natuur’ en ‘fantasie’. Daar wist Silke wel raad mee: ze creëerde een speels ontwerp met figuren die lezen, dansen en hun ding doen tussen de planten. Die planten vormen tegelijk ook de haren van één groot hoofd, dat verwijst naar het belang van de school voor de ontwikkeling van kinderen. Het onderwijs prikkelt de fantasie, zodat ideeën net als planten welig kunnen tieren!