Home   Blijf op de hoogte via onze blog     Auteur aan het Woord: An Craenhals

11 februari 2022

Auteur aan het Woord: An Craenhals

Basisonderwijs

Auteur aan het Woord: An Craenhals

Geen berg is te hoog voor Plantyn-auteur An Craenhals, dus ook de IJsbergversie van De Wiskanjers niet. Met een stevige dosis enthousiasme en geruggesteund door maar liefst 19 jaar ervaring voor de klas, ging An in op de uitnodiging om mee te schrijven aan deze nieuwe wiskundemethode.

In de klas van het tweede leerjaar voelt An zich als een vis in het water. Voor het derde jaar op rij is deze klas haar habitat, nadat ze voordien al tien jaar aan de slag was in het zesde leerjaar en zes jaar in het derde. In die periode raakte ze in voor ’t eerst in contact met Plantyn en werkte ze als auteur al mee aan Wereldkanjers. Nu ze opnieuw die vraag kreeg, maar dit keer voor de nieuwe wiskundemethode De Wiskanjers - IJsbergversie, twijfelde ze naar eigen zeggen geen seconde.

Waarom ze zo’n grote fan is van deze methode? Vooral over de stapsgewijze opbouw ervan is An één en al lof. Eerst doet de leerkracht voor, vervolgens doen de leerlingen actief mee. Nadien gaan ze in duo de leerstof nog eens herhalen, om in de laatste stap over te gaan tot de meer abstracte oefeningen. Een ideale manier om inzicht te krijgen in de leerstof, aldus An. Ook de differentiatie van de methode, waarbij op het niveau van de leerlingen wordt gewerkt aan de hand van drie leerlingengroepen, en de kwaliteit van het beschikbare materiaal zijn voor An doorslaggevende pluspunten. “De handleiding is volledig af, kant en klaar. Als leerkracht weet je perfect waar je mee bezig bent”, besluit ze.

Wil jij ook als auteur bij Plantyn aan de slag? Neem dan snel contact met ons op.