Home   Blijf op de hoogte via onze blog     Wiskundige initiatie met Wiskracht

22 mei 2021

Wiskundige initiatie met Wiskracht

Wiskracht

Wiskundige initiatie met Wiskracht

'Dromen krijgen een kans.' Van deze slogan vertrekt men in basisschool Ter Berken in Hofstade. Hun gezamenlijk doel? Alle leerlingen zoveel mogelijk ontwikkelingskansen bieden, zodat ze zo ver mogelijk kunnen springen in het leven. En daar horen natuurlijk speelse en leerrijke lessen wiskundige initiatie bij - met dank aan Wiskracht. Juf Annelies Vermeulen van de derde kleuterklas vertelt in het filmpje over haar ervaringen met deze inspiratiebron.

De les wiskundige initiatie start vaak met een lied. Wiskracht bevat een leuke set pluche figuren die de mascotte vormen van een leerdomein. Zodra de leerlingen Tientje Tel, Leo Maat, Sis de Slang  of Kabouter Bob zien, weten ze wat er op het programma staan. 

Via de vertelplaten maakt juf Annelies de kleuters moeiteloos wegwijs in de rekentaal - spelenderwijs en onbewust leren ze de begrippen kennen en gebruiken. Wiskracht vertrekt vanuit de interesses van de kleuters. Wanneer de kinderen aan de slag zijn met hun doe-opdrachtjes, voelt dat voor hen niet als werken: ze huppelen als het ware door het universum van de wiskunde zonder dat ze er zelf erg in hebben.

Dat Wiskracht werkt, kunnen ook de leerkrachten van het eerste en tweede leerjaar beamen. Volgens juf Annelies merken de collega’s van de eerste graad wel degelijk dat de basis voor wiskundige initiatie qua verwoording en nodige rekentaal reeds gelegd is: er valt meer dan ooit op te bouwen. Dankzij Wiskracht krijgen hun dromen dus nog méér kansen. 

Lees hier meer over onze Wiskracht.