Home   Blijf op de hoogte via onze blog     Wereldkanjers & Djapo

1 juni 2021

Wereldkanjers & Djapo

Wereldkanjers

Wereldkanjers & Djapo

Bouwen aan een duurzame, sociale en rechtvaardige samenleving: daar bouwen we vandaag met zijn allen aan – volwassenen, kinderen en jongeren. Maar het is aan ons volwassenen om die kinderen en jongeren zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst – lees: zorgen dat ze de juiste sleutelvaardigheden aangeleerd krijgen. En precies dat is de missie van Djapo. Het centrum ondersteunt leerkrachten met vormingen, procesbegeleiding en kant-en-klaar lesmateriaal: zo kunnen ze leerlingen de nodige strategieën aanreiken om met een kritische blik naar duurzame ontwikkeling te kijken, maar ook om verbanden te leggen en elkaars mening over het onderwerp te leren respecteren en waarderen.

Kinderen en jongeren bewust laten kiezen voor een duurzame samenleving: dat doe je niet door louter kennis over te dragen, zo legt educatief ontwikkelaar Sabine Anné van Djapo uit in dit filmpje.

Samen met collega Sien, en in samenspraak met het redactieteam van de uitgeverij, werkte Sabine themabundels uit voor Wereldkanjers, met als voornaamste focus: het ontwikkelen en verder stimuleren van sleutelvaardigheden die kinderen en jongeren nodig hebben om zelf met een kritische blik naar zo’n complex thema als duurzaamheid te kijken. Met behulp van activerende werkvormen krijgen leerlingen strategieën aangereikt, vervolgens kunnen ze die nieuwe vaardigheden meteen inoefenen. Leerkrachten die aan de slag willen met grote thema’s - zoals bijvoorbeeld de klimaatverandering - kunnen bij Djapo terecht voor vormingen, procesbegeleiding en gratis online kant-en-klaar lesmateriaal. Zo leer je kinderen en jongeren vandaag al meewerken aan hun recht op leven op een gezonde planeet. Meer weten? Ga dan naar www.djapo.be.

Voor onze methode Wereldkanjers gingen we met externe organisaties met kennis van zaken rond de tafel zitten om een actueel, divers en wetenschappelijk onderbouwd aanbod te kunnen bieden. Lees hier meer over deze WO-methode.