Home   Blijf op de hoogte via onze blog     Plantyner in de kijker: Hannelore Verhaeghe

18 oktober 2022

Plantyner in de kijker: Hannelore Verhaeghe

Zin in een wandelingetje tijdens de middagpauze? Dan moet je bij uitgever basisonderwijs Hannelore zijn. Ze vertelt je zelf wat meer over haar team, goals en topprestaties bij Plantyn. 

Als uitgever basisonderwijs moet je heel wat balletjes in de lucht houden. Gelukkig is dat voor een sportieveling als Hannelore helemaal geen probleem. Tussen het researchen, plannen en vergaderen door, betrap je haar wel eens squattend of traplopend in de gang. Hoe zij haar job als uitgever basisonderwijs zou omschrijven in vijf woorden? Uitdagend, inspirerend, samenwerking, luisteren en verschil maken.

Uitdagend

De noden van de markt correct inschatten en vervolgens de juiste totaaloplossing aanbieden: het klinkt als een hele uitdaging. “Doordat ik goed kan luisteren naar de feedback van leerkrachten én mijn interne barometer, geloof ik gelukkig wel altijd dat ik de goede weg insla”, vertelt Hannelore.

Luisteren

Die noden inschatten kan natuurlijk alleen maar door goed naar de doelgroep te luisteren. Marktonderzoeken maken dan ook een groot deel uit van Hannelores job. Ook voor de meningen van de rest van het team spitst ze trouw en gretig haar oren.  

Samenwerken

Hoe dat team van Hannelore eruitziet? Erg uiteenlopend. Ze staat in contact met uitgeefcollega’s, marketing- en salesmensen, developers, auteurs, projectmanagers, externe adviseurs en nog heel wat meer profielen. Hannelore: “Iedereen is even belangrijk en enkel als we als één team samenwerken, kunnen we topwerk neerzetten.”

Inspirerend

Je hoort het, Hannelore is een grote inspiratie voor haar team. Ze maakt elke collega warm om het beste van zichzelf te geven. Waar ze zelf haar inspiratie vandaan haalt? “Zowel de leerlingen als de leerkrachten inspireren mij om steeds een stapje verder te gaan, door bijvoorbeeld wat meer te experimenteren met digitale producten.”

Verschil maken

“Als uitgever heb ik de eer het verschil te maken voor leerlingen en leerkrachten”, vertelt Hannelore. “Aan leerlingen bied ik mooie oplossingen en de juiste context om te kunnen groeien. Leerkrachten kan ik dan weer ontlasten met handig lesmateriaal en hulp bij differentiatie.”

Hoe ziet Hannelores dag eruit?

Voor een uitgever basisonderwijs is geen enkele dag hetzelfde, maar net die variatie vindt Hannelore zo leuk aan haar job. De ene dag zet ze in haar eentje de krijtlijnen uit voor een nieuw concept op basis van marktonderzoek, leerplannen en research; de volgende werkt ze met de rest van het team naar een eindresultaat toe.

Toch zijn er voor Hannelore ook constantes bij Plantyn: de communicatie met interne en externe collega’s én de sportieve kansen die ze steeds met beide handen grijpt. Of het nu een wandeling is tijdens de middagpauze of traplopen van de auto naar kantoor; Hannelore blijft graag in beweging.