Home   Blijf op de hoogte via onze blog     Het Voortplantingsboekje in samenwerking met Sensoa

28 mei 2021

Het Voortplantingsboekje in samenwerking met Sensoa

Basisonderwijs

Het Voortplantingsboekje in samenwerking met Sensoa

Als je de wereld aan het ontdekken bent, kun je niet om relaties en seksualiteit heen. Ondersteuning van volwassenen helpt kinderen om dit op een veilige en leuke manier te doen. Voor  Het Voortplantingsboekje werkte Plantyn samen met Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid. 

In deze video legt beleidsmedewerker Wannes Magits uit waarom relationele en seksuele vorming zo belangrijk is voor kinderen en jongeren. En waarom leerkrachten hen zo goed mogelijk moeten begeleiden. Ook al moeten ze soms zelf een drempel over om het onderwerp goed te brengen. Ze hebben vaak last van koudwatervrees, of weten niet goed waar ze het juiste lesmateriaal moeten vinden.

Sensoa en Plantyn geven leerkrachten graag de nodige handvaten. Zo kunnen ze bij hen terecht voor wetenschappelijk onderbouwd materiaal, zoals Het Voortplantingsboekje: hiermee kunnen leerlingen en leerkrachten het onderwerp vlot aanpakken, met open vizier en het nodige respect. 

Voor concrete lestips, achtergrondinformatie of opleidingen is er maar één adres: dat van Sensoa. Met Het Voortplantingsboekje zijn de lessen zelfs bijzonder fijn om te geven, zo vertelt Wannes. Zijn ultieme tip? Gewoon doén!

Voor onze methode Wereldkanjers en de herwerkte editie van Het Voortplantingsboekje gingen we met externe organisaties met kennis van zaken rond de tafel zitten om een actueel, divers en wetenschappelijk onderbouwd aanbod te kunnen bieden. Lees er hier meer over.