Home   Blijf op de hoogte via onze blog     10 boekentips voor Pasen

18 februari 2019

10 boekentips voor Pasen

resource-not-found

Uitgeverij Plantyn

10 boekentips

1. Rik en de paashaas

 

Het is bijna Pasen! Rik maakt een paasmandje in de klas en schildert eitjes in mooie kleuren. En dan ... komt de paashaas! Hij verstopt paaseitjes en ander lekkers van chocola in de tuin van Rik. Als Rik alles heeft gevonden, is er een groot paasfeest! Ook Sam de poes is van de partij. Maar zoals steeds heeft hij zich goed verstopt. Heb je Sam gevonden? Help Rik dan zoeken naar de verstopte paaseitjes, de gele bloemen in de tuin of de kuikentjes in het kippenhok. Vergeet bovendien niet de stickers te plakken! Zo is dit fris, sfeervol paasboek een zoek- en stickerboek in één!

Te bestellen via www.standaarduitgeverij.be of de betere boekhandel.

2. Luuk en Lotje - Het is Pasen!

Een vrolijk en herkenbaar verhaal over Pasen. Voor iedereen die van de paashaas, eitjes rapen en chocolade houdt. Vanaf 3 jaar.

Het is Pasen! Luuk en Lotje verkleden zich en nemen een mandje mee naar de boerderij van boer Teun. Ze gaan eieren rapen. Ze zoeken in de wei tussen de lammetjes en in het kippenhok bij de kuikentjes. Zoek je mee?

Te bestellen via www.clavisbooks.com of de betere boekhandel.

 

 

3. Kakaworstje

Er was eens een klein konijn dat maar één woord kende: 'KAKAWORSTJE!' Van 's morgens tot 's avonds en van de avond tot de ochtend: Superkonijn heeft maar één antwoord voor alles: 'KAKAWORSTJE!' Dat werkt vader konijn grondig op de zenuwen... Van bij de verschijning van Caca boudin in 2002 heeft Superkonijn een plaatsje veroverd in het hart van vele kinderen.

Te bestellen via www.standaarduitgeverij.be of de betere boekhandel.

 

 

 

4. Meneer Konijn en zijn chocoladefabriek

Wil jij weten hoe chocolade-eieren gemaakt worden? Kom binnen in de chocoladefabriek van meneer Konijn!

Een hilarisch prentenboek over meneer Konijn en zijn chocoladefabriek, waar honderden kippen werken. De kippen zijn het harde werk beu en gaan in staking… Maar zullen er dan wel genoeg chocolade-eieren zijn voor Pasen aanbreekt?

Te bestellen via www.baeckensbooks.com of de betere boekhandel.

 

 

5. Bij Anna op school. Vrolijk Pasen!

Een vrolijk verhaal vol verstopte paaseitjes. Om van te smullen! Voor paashaasjes vanaf 4 jaar.

Het is Pasen. Maar … de paasmandjes zijn nog leeg! Volgens de juf heeft de paashaas zich vannacht vergist en alle eitjes per ongeluk in het park verstopt. De klas gaat meteen op zoek.

Te bestellen via www.clavisbooks.com of de betere boekhandel.

6. Lotta helpt de paashaas

Een vrolijk en warm boek over Pasen vieren met je allerbeste vriendjes. Voor kleine paaskipjes vanaf 4 jaar.

Het is Pasen. Lotta de vrolijke kip staat vroeg op om paaseitjes te zoeken. Maar er zijn nog helemaal geen paaseitjes! De paashaas heeft zich verslapen … Kunnen Lotta en de kuikentjes hem misschien helpen?

Te bestellen via www.clavisbooks.com of de betere boekhandel.

7. Wie ben ik? Boerderijdieren

Kiekeboe! Ik heb twee kleine, puntige oren. Als je me streelt, zal je mijn gespin horen. Wie ben ik? Aan de hand van korte raadseltjes maak je kennis met de huisdieren. Kan je ze allemaal herkennen?

Te bestellen via www.baeckensbooks.com of de betere boekhandel.

 

 

8. Dieren in het bos

Een superschattig kijk- en voelboekje! Streel de pels van het eekhoorntje, maar ook de zachte dons van de uil en het dikke haar van het everzwijn. Leer op een leuke en speelse manier bij over de dieren in het bos. Schattig boek met echte vachtjes en voelpagina’s, en bovendien ook nog leuke weetjes over de dieren.

Te bestellen via www.baeckensbooks.com of de betere boekhandel.

 

9. Het allereerste paasei

Poelette heeft zopas haar eerste ei gelegd. Wat is het prachtig! Poelette rent naar het kasteel om haar ei te tonen aan de kippenkoningin. Maar Poelette is veel te haastig en haar ei valt in het zand, in het gras en tussen de bloemen. Het ei ziet er elke keer vreemder uit. Alle kippen lachen Poelette uit met haar vreemd ei. Wat zal de koningin zeggen? Een prentenboek in ei-vorm. Over waarom we met Pasen eieren versieren.

Te bestellen via www.eenhoorn.be of de betere boekhandel.

 

10. Het Paasverhaal

Het Paasverhaal herverteld aan jonge kinderen, met een toegankelijke tekst en felgekleurde prenten. Jezus is de zoon van God. Op een dag gaat hij naar Jeruzalem. Alle mensen zijn blij hem te zien. 'Jij moet onze koning worden!' roepen ze. Dat is niet naar de zin van de echte koning. Jezus eet samen met zijn 12 vrienden. Eerst wast hij hun voeten. Dan delen ze brood en wijn. De dag erna wordt Jezus opgepakt. Hij krijgt een kroon van doornen op zijn hoofd.

Te bestellen via www.eenhoorn.be of de betere boekhandel.