Home   Blijf op de hoogte via onze blog     10 Boekentips over vriendschap en liefde

17 december 2018

10 Boekentips over vriendschap en liefde

resource-not-found

Uitgeverij Plantyn

10 boekentips

1. Eén miljoen vlinders

 

Midden in de nacht ziet Stach ze voor het eerst: de vlinders. Ze vliegen rond zijn kop, het zijn er één miljoen. Stach weet niet waar die vlinders vandaan komen, maar zijn ouders begrijpen het wel. 'Het is tijd om te gaan,' zeggen ze, en ze sturen hem op pad, de vlinders achterna ...

Een schitterend verhaal over opgroeien, loslaten en verliefd worden.
Bekroond met een Zilveren Griffel (tekst) en een Zilveren Penseel (illustraties).

Te bestellen via www.eenhoorn.be of de betere boekhandel.

 

2. De boer en de dierenarts

Alles gaat mis op de boerderij. De boer zoekt eieren bij de varkens, wil de koe scheren en probeert de kip te melken. De dieren maken zich zorgen. De boer is er niet met zijn hoofd bij. Hij is verliefd op de dierenarts! Maar dat durft hij niet goed te zeggen, hij is te verlegen. Gelukkig bedenken de dieren een plan.

Origineel en speels verhaal over liefde tussen twee mannen.

 

Te bestellen via www.eenhoorn.be of de betere boekhandel.

 

3. Het land van de grote woordfabriek

In het land van de grote woordfabriek kosten woorden handenvol geld. Mensen zijn er dan ook erg zuinig op. Florian wil Siebelle laten weten wat hij voor haar voelt, en heeft zorgvuldig de juiste woorden gezocht ... Een ontroerend prentenboek over het zinnige gebruik van woorden.

Te bestellen via www.eenhoorn.be of de betere boekhandel.

 

 

4. Een hoop vrienden - samen sterk

Een warm en grappig stapelverhaal over vriendschap en elkaar helpen. Wie zit daar vast in de modder? De dieren uit de dierentuin willen helpen. Ze trekken zo hard ze kunnen. De grote dieren, de minder grote dieren en op het einde zelfs de aller - kleinste dieren. Help je mee?

 

Te bestellen via www.eenhoorn.be of de betere boekhandel.

 

5. De rijke uren van Jacominus Gainsborough

In twaalf scènes vertelt Rébecca Dautremer het verhaal van Jacominus Gainsborough. Kleine dingen, grote momenten, vreugde, verdriet, twijfels, beproevingen ... De held van dit boek is niet de sterkste of de grootste. Hij is misschien zelfs een beetje zwakker dan de anderen, als je goed kijkt. Maar voor een klein konijn heeft hij een prachtige en ongelooflijke naam.

In dit unieke prentenboek viert Rébecca Dautremer samen met een hele reeks dierenpersonages de vreugde van het leven. Ze brengt hulde aan het werk van Beatrix Potter of Italo Calvino, zonder haar eigenheid te verliezen. Edward van de Vendel zorgde voor een sprankelende vertaling.

Te bestellen via www.standaarduitgeverij.be of de betere boekhandel.

6. Manon op de manege - De Paardenprinses

Manon is dol op paarden. Het liefste zou ze op La Amazona, de manege van Saskia, wonen! Als ze ontdekt dat haar papa een oogje heeft op Saskia, lijkt haar droom uit te komen …

Manon op de manege is een reeks voor lezers vanaf 9 jaar – Met kleurenillustraties van Frieda Van Raevels.

Te bestellen via www.baeckensbooks.com of de betere boekhandel.

 

 

7. Het mysterieuze horloge van Walker en Dawn

1904, Louisiana. Te Trois, Eddie, Petit en Julie zijn verschillend, maar ook de beste vrienden. Wanneer ze drie dollar vinden in het moeras, begint een spannende roadtrip!

Te bestellen via www.baeckensbooks.com of de betere boekhandel.

 

 

 

8. Bravelands - De Outsider

Een leeuw, een baviaan en een olifant moeten de poten in elkaar slaan om Bravelands van de ondergang te redden. Maar een vriendschap tussen prooi en roofdier is niet altijd gemakkelijk …

Te bestellen via www.baeckensbooks.com of de betere boekhandel.

 

 

 

 

9. Pinguin en Pinguin

Daar heb je Pinguïn en Pinguïn.
Ze zoeken nieuwe vriendjes.
‘Hallo, wil jij met ons spelen?’

Twee pinguïns van ver willen nieuwe vriendjes maken. Maar alle dieren hebben het te druk. Olifant scheurt langs op zijn driewieler. Vos zit in de ballenbak. Nijlpaard maakt net een schilderij en is bang dat ze er een zootje van maken. Ook Schildpad, de Stokstaartjes, Aap en Haas hebben allemaal een smoes.
Als Pinguïn en Pinguïn bij de koffers neerzitten, vraagt Kleine Beer: ‘Alsjeblieft, mag ik meespelen?’ Dan gaan de koffers open ... En ineens wil iedereen wel meedoen. Maar daar moeten Pinguïn en Pinguïn eerst nog eens goed over denken!

Te bestellen via www.standaarduitgeverij.be of de betere boekhandel.

10. Echte vrienden

Dennis heeft zo zijn eigen manier van vertellen. Je hebt een beetje verbeelding nodig om hem te verstaan. Helaas neemt niet iedereen daar de tijd voor. Dennis is soms wat eenzaam, maar dan ontmoet hij Joy. Zou zij hem wel begrijpen? 

Een lief en hartverwarmend boek over verbeelding en kracht van vriendschap. Werkelijk prachtig geïllustreerd. Voor kleine mimespelers vanaf 4 jaar.

Te bestellen via www.clavisbooks.com of de betere boekhandel.