Home   Lager onderwijs   Wereldoriëntatie     Open wereld 2.0

Lager onderwijs

Open wereld 2.0

icon Tijdschriften
icon Gedifferentieerd leren
icon Jaarlijks nieuwe thema's
resource-not-found

Ontdek de opvolger

We kondigen met spijt aan dat dit schooljaar de laatste publicatie van de Averbode-tijdschriften zal verschijnen. We kijken uit naar een nieuw hoofdstuk met Wereldkanjers, waarin we de rijke erfenis van de tijdschriften willen behouden.

resource-not-found

Ben je gebruiker van Open Wereld 2.0?

Herbekijk de webinar en ontdek waarom Wereldkanjers de ideale opvolger is van Open Wereld 2.0. Je krijgt ook meer informatie over de voordelen voor jou als tijdschriftengebruiker en de interessante omruilvoorwaarden.

resource-not-found

Ben je op zoek naar een WO-methode?

Met Wereldkanjers krijg je concrete lesdoelen, maar met een ruime blik. Haalbare, boeiende en doelgerichte activiteiten, met een sterke focus op actualiteit. Breng de wereld naar de klas met motiverende WO-lessen.

Wat is Open Wereld 2.0?

Vanaf september 2024 bundelen we de krachten van Open Wereld en Wereldkanjers. Dit resulteert in een flexibele methode met een actueel aanbod.

Naar Wereldkanjers

Tijdschriften

Open Wereld 2.0 bestaat uit de tijdschriften Zonnekind, Zonnestraal en Zonneland. Deze tijdschriften dienen als thematische basis, op maat gemaakt voor leerlingen, waardoor de inhoud aantrekkelijker wordt en beter aansluit bij hun interesses.

Gedifferentieerd leren

Open Wereld 2.0 biedt hetzelfde thema per graad, waardoor differentiatie mogelijk wordt door de koppeling van doelen, cursorische modules en een gedifferentieerd online aanbod. Leerkrachten kunnen zo inspelen op de individuele behoeften van leerlingen en differentiatie bevorderen.

Jaarlijks nieuwe thema’s

Elk jaar introduceert Open Wereld 2.0 nieuwe thema's en invalshoeken voor leerkrachten die willen variëren in hun lesgeven. Dit zorgt voor boeiende leerervaringen, wat de betrokkenheid van leerlingen vergroot en de lespraktijk dynamisch en vernieuwend houdt.

Ontdek ook

Onze andere methodes

Benieuwd naar de andere Kanjermethodes van Plantyn? Ontdek meer info en doorblader digitale voorbeeldlessen.

resource-not-found

Wereldkanjers

resource-not-found

Casse-cou

resource-not-found

De Wiskanjers

resource-not-found

De Wiskanjers - IJsbergversie

resource-not-found

De Taalkanjers

resource-not-found

Sterren aan de hemel

Jouw regioverantwoordelijke

Heb je een vraag? We helpen je graag!

resource-not-found

Contacteer jouw regioverantwoordelijke

Jouw regioverantwoordelijke staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden over ons lesmateriaal voor het basisonderwijs.

Contacteer je regioverantwoordelijke